Folk strømmet til hotellet for å få en sprøyte

VAKSINERT: Mary Kristin Aas var en av mange som ble vaksinert i Våler i helga. Med sprøyten er  Mona Molberg.

VAKSINERT: Mary Kristin Aas var en av mange som ble vaksinert i Våler i helga. Med sprøyten er Mona Molberg. Foto:

En snau halvtime før dørene ble åpnet var det kø ved NAF-hotellet på Vålerbanen. Bygdas innbyggere kom for å få et sprøytestikk. – Et virkelig imponerende opplegg. Terningkast seks til helseledelsens opplegg.

DEL

Ivar Arnesen var en av mange i kø for å få influensavaksine i Våler i helga.

Denne helga ble en hotellhelg utenom det vanlige i Våler.

NAF-hotellet var innredet med utstyr og et opplegg som gjorde at det hele foregikk mer eller mindre på løpende bånd. Folk ble sluset inn på et sted etter å ha fått på seg munnbind og spritet hendene, ble registrert inne, sendt videre til sprøytemannskapet og deretter til 20 minutters opphold for å kunne slå fast at vaksinestikket ikke forårsaket uønskete reaksjoner.

VENTET LITT: Etter å ha fått vaksinen ventet folk i 20 minutter i tilfelle bivirkninger og reaksjoner.

VENTET LITT: Etter å ha fått vaksinen ventet folk i 20 minutter i tilfelle bivirkninger og reaksjoner. Foto:

– Jeg kan ikke huske at det har vært noen slike situasjoner etter vaksinering. Men det er greit å ha apparatet klart. Vi har personell og utstyr på plass for å ta seg av det hvis det blir nødvendig, sier kommunelege Bo Brendstrup.

Får mye skryt

Helseledelsen i Våler får mye skryt for vaksineopplegget. Folk føler seg godt tatt vare på, og selve gjennomføringen på hotellet gjorde det hele til en fin opplevelse for innbyggerne. Det var effektivt, gratis for dem med frikort og en femtilapp i egenandel for de andre.

Helsesjef Siri Brunborg, kommunelege Bo Brendstrup og helsesekretær og avdelingsleder Kari Butteberg var arkitektene bak opplegget.

– Det fungerer som vi håpet det skulle gjøre. Det er effektivt, og det er ingen problemer med å holde et par meters avstand mellom folk. Vi har hatt et godt samarbeid med NAF trafikksenter under hele korona-tiden, og det var ja med en gang vi spurte om vi kunne få gjennomføre en slik vaksinasjonshelg her ved hotellet. Anlegget er perfekt for det. Mer effektivt tror jeg ikke vi kan få det til. Vi håper også å kunne bruke samme opplegg når tiden kommer for korona-vaksinering, sier kommunelege Bo Brendstrup.

FÅR ROS: Helseleder i Våler, Siri Brunborg, får mye ros for hvordan hun har fått fatt på organisering av tiltak i koronatiden.

FÅR ROS: Helseleder i Våler, Siri Brunborg, får mye ros for hvordan hun har fått fatt på organisering av tiltak i koronatiden. Foto:

Et gir ekstra

«Vaksine Våler kommune – et gir ekstra» sto det på skiltene som viste veg til NAF-hotellet ved Vålerbanen. Opplegget viste seg også å leve opp til slagordet for Våler kommune. Helseledelsen og Våler Lions, sistnevnte med mannskap som ordnet køen, på med munnbind og spriting av hender, hadde lagt inn et gir ekstra.

FORNØYDE: Kommunelege Bo Brendstrup og helsesekretær Kari Butteberg er fornøyd med oppslutningen.

FORNØYDE: Kommunelege Bo Brendstrup og helsesekretær Kari Butteberg er fornøyd med oppslutningen. Foto:

– Det blir forhåpentligvis færre som blir rammet av influensa denne høsten og vinteren. På grunn av koronapandemien er folk blitt flinkere med hygiene og til å holde avstand. Det bør gjøre utslag i et færre antall som blir influensasyke. Nå vet vi aldri helt sikkert hvilken influensatype som eventuelt kommer, men vaksinen skal etter all sannsynlighet virke på det som kommer, sier en fornøyd kommunelege i Våler, Bo Brendstrup.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken