Folksomt i bakken på Budor: – Men det er en helt annen drift enn normalt

POPULÆRT: Skitrekket med alpinbakken på Budor åpnet 2. juledag.

POPULÆRT: Skitrekket med alpinbakken på Budor åpnet 2. juledag. Foto:

Skitrekket på Budor i Løten åpnet i romjula. – Vi har hatt veldig bra besøk, men det er jo en helt annen drift enn normalt, sier Ola Bolstad.

DEL

Varmestua og lavvoen er begrenset til 20 plasser, som et smitteverntiltak, og det er satt inn ekstra ressurser til å passe på både ansatte og besøkende.

– Vi har en koronavakt hele dagen, som tørker av håndtak og ser til at folk holder avstand. I det store og hele har det fungert bra, sier Bolstad.

I bakken og heiskøen blir det naturlig et par meters avstand, mens det kanskje har vært litt tett ved grillene og sitteplassene ute.

– Men da får vi håpe og tro at de er i familie, de som sitter sammen, sier Ola Bolstad.

Uansett vil det bli satt opp flere skilt for å minne de besøkende om å ta hensyn. De neste ukene blir skitrekket åpent i helger og på kveldstid tirsdag, torsdag og fredag, som normalt. Lørdag 9. januar åpner også kjelkebakken.

Ute i langrennsløypene har det vært folksomt siden tidlig i desember. Budor Gjestegård har åpent hver dag, og i jula åpnet også Målia for servering i helgene.

Nyttårshelga ble avsluttet med strålende sol søndag. Da var alle parkeringsplasser fulle på Budor. Det gir håp om en god sesong, etter et år med mye usikkerhet.

– Vi har vært heldige med snø og vær. Nå er det 80 centimeter snø her nede ved gjestegården og en meter i Ruskåsen, sier Bolstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken