Kyllinglår bakt med tørket chili, paprika, spisskummen, pepper, salt, eddik og sukker, servert i lefser med frisk og aromatisk salat av tomat, rødløk, chili, kål, avokado, lime og koriander. Det passer godt med et lyst øl eller en lett hvitvin med en touch av sødme.

Rimelig Riesling

Det kunne ha vært fristende å anbefale et mexicansk øl til denne retten fordi den har en så tydelig nasjonal profil. Problemet er bare at jeg ikke synes øl fra Mexico passer spesielt godt til ukens rett. Valget har derfor falt på en rimelig Riesling fra en av Tysklands aller fremste vinprodusenter, nemlig Hermann Dönnhoff. Regionen Nahe var historisk slett ikke kjent for kvalitet.

Det var først med lanseringen av den «nye», tyske vinloven av 1971 at området ble definert slik det er i dag. Før dette ble mesteparten av druene solgt i bulk til de store vinhusene i området, som forsynte etterkrigstidens unge lovende med billig, halvsøt vin à la Liebfraumilch.

Enkel vin

Nahe er i dag regnet som en av Tysklands fremste leverandører av topp Riesling, og Weingut Dönnhoff har vært meget viktig i denne utviklingen.

Ukens anbefaling, Dönnhoff Riesling 2013 (varenummer 2031401, kr 119,80, basiskategori 4), er en enkel vin som bør drikkes ung. Den er som skapt for denne ukens rett. Vinens friske og litt tutti frutti-aktige aroma passer rettens sammensatte aromatiske profil godt. Og vinens lette sødme i munnen spiller godt på lag med smaken av kylling, de spennende krydderne og den friske salaten. Denne vinen representerer etter mitt syn utrolig god «value for money». Når den i tillegg er en innertier til maten, sier jeg bare løp og kjøp!