Når skolen starter, tar også sykkeltyveriene seg opp

TYVERITOPP: Rundt skolestart finner vi toppen på sykkeltyveri i Norge.

TYVERITOPP: Rundt skolestart finner vi toppen på sykkeltyveri i Norge.

Artikkelen er over 2 år gammel

August er den måneden i året hvor det blir stjålet flest sykler i Norge. Toppen er i dagene rundt skolestart.

DEL

Det viser en gjennomgang fra forsikringsselskapet If av sykkeltyverier de siste årene.

I løpet av hele fjoråret ble 10 022 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge bransjestatistikk fra Finans Norge.

– Men tallene er i virkeligheten flere tusen høyere, fordi mange sykler med lav verdi ikke blir meldt stjålet, verken til forsikringsselskap eller politi, opplyser kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

Oppsvinget i antallet sykkeltyveri finner sted rett før og rett etter sommerferien. I august er det flest tyverier. Deretter følger juni og september.

– Perioden 19.–26. august peker seg ut i tyveristatistikken vår. Dette er dager rett etter skole- og studiestart, og folk flest er tilbake til hverdagen etter en sommer hvor det kanskje har vært lite aktivitet på sykkelen, sier Clementz.

En god lås er derfor viktig, men det er flere andre ting man kan gjøre for å hindre at sykkelen blir stjålet.

  • Lås sykkelen der det er stor trafikk av folk, ikke der det nesten aldri er noen. Fest sykkelen til noe det ikke går an å flytte.
  • Ta med deg setet og verdifulle deler – som lykter som lar seg fjerne – når du parkerer. Det gjør sykkelen din mindre attraktiv.
  • Bruk enda en lås om det er praktisk mulig. To solide sykkellåser – gjerne med litt forskjellige sikkerhetsanordninger – gjør at tyven kanskje må bruke dobbelt så lang tid på din sykkel. Med enda større fare for å bli oppdaget enn ellers.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken