Feiret gavedryss til over 6,4 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen Hedmark

Over 30 gavemottakere fra Nord-Østerdal og Midt-Østerdal var onsdag samlet til fest på Tynset i forbindelse med at 57 lag og foreninger i regionen mottok gaver til over 6,4 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen Hedmark i 2019.

DEL

– Det var veldig hyggelig å dele ut gavebrev og treffe frivilligheten på Tynset. Det er mange spennende prosjekter på gang i Midt- og Nord-Østerdalen, og det er mange som står på for lokalmiljøet sitt. Det er tydelig at frivilligheten står sterkt, sier gavesjef Kristin Vitsø Bjørnstad i Sparebankstiftelsen Hedmark.

Deler av overskuddet

Sparebankstiftelsen Hedmark er største eier i SpareBank 1 Østlandet og det er overskuddet fra banken som gir muligheten til å dele ut gaver til gode prosjekter og støtte opp under frivilligheten i Hedmark.

Gavefesten fant sted i Sparebank1 Østlandets lokaler på Tynset. Banksjef Geir Schjølberg synes det var hyggelig å være vertskap for utdelingen av gavebrevene.

– Det er mange gode prosjekter i regionen vår som har fått støtte fra Stiftelsen. Med dette gavearrangementet håper vi også å ha skapt en møteplass for frivilligheten i området, sier han.

Veldig god stemning

Ifølge Schjølberg ble det veldig god stemning i den halvannen timen arrangementet varte. Mye takket være Marita Grøtan Heggstad, Adam Bielek og Magnus Fjellberg Danielsen fra bandet Vimarida som kjørt i gang med to egenproduserte låter. Bandet har eksistert 11 år og hadde en internasjonal suksess med låten Moose Truce i fjor vinter da Elgkrigen var i gang.

Vokalist Marita, som også er lærer i Stor-Elvdal, benyttet anledningen til å takke for gaven til Newtonrommet på Koppang. Prosjektet som er til glede for barn og unge i hele Østerdalen stakk av med den desidert største potten på 1,5 millioner kroner.

Under utdelingen av gavebrevene snakket lag og foreningene litt om sine prosjekter. På den måten fikk alle de frammøtte et godt innblikk i alt engasjementet som rører seg i region, og som bidra til at Hedmark blir et enda bedre sted å bo.

Artikkeltags