Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår å selge den gamle kontrollstasjonen

Fylkestingsrepresentant Truls Gihlemoen (Frp) går inn for at Innlandet fylkeskommune skal kvitte seg med den gamle kontrollstasjonen på Husum.

Kontrollstasjonen på Husum i Løten var tidligere eid av Statens vegvesen. Den ligger rett ved den gamle riksveg 3/riksveg 25, som nå blir omklassifisert til fylkesveg.

Vinteren 2020 vedtok fylkestinget at Innlandet fylkeskommune skulle kjøpe kontrollstasjonen for to millioner kroner, som var taksten. Fylkeskommunen hadde forkjøpsrett og benyttet seg av den.

Det ble anført at fylkeskommunen kunne bruke eiendommen til å lagre vegutstyr, eller leie den ut til for eksempel driftsentreprenører.

Frps gruppeleder i fylkestinget mener det er meningsløst at fylkeskommunen skal sitte på eiendommen.

– Den bør selges. Drømmen er at noen som vil drive næringsvirksomhet på stedet, får kjøpe den. Vi foreslår i vårt alternative budsjett for Innlandet fylkeskommune at eiendommen skal legges ut for salg, sier Gihlemoen, som har merket seg at den tidligere funksjonelle inn- og utkjøringen til den gamle kontrollstasjonen er gjort om, og at stengsler og en bom nå skal hindre uvedkommende i å ta seg inn på eiendommen.

– Det som er gjort med vegen forbi Husum, samt med inn- og utkjøringen fra eiendommen, er jo helt meningsløst, mener Gihlemoen.

Kommentarer til denne saken