Kastet søppel langs fylkesveg 24: – Det er helt tragisk

SØPPEL: Noen har kastet fra seg et lass med søppel langs fylkesveg 24.

SØPPEL: Noen har kastet fra seg et lass med søppel langs fylkesveg 24. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Line Kjernli Karlsen så søppelet og tok bilder som hun la ut på Stange-sia på Facebook. Hun ble positivt overrasket da hun så responsen på innlegget.

DEL

På mandag kjørte Line Kjernli Karlsen forbi søppelet og tok bilder som hun delte på Facebook.

– Alt søppelet var et stort blikkfang. Jeg synes det er helt tragisk oppførsel. Man skulle tro at de fleste er opplyste om gjenvinning og sortering i 2018, sier Karlsen.

Hun frykter også at slike handlinger kan ha ringvirkninger.

– Det er kanskje lettere for andre å kaste søppel i naturen når de ser at det ligger en haug der fra før. Søppel hører ikke hjemme i naturen, sier Karlsen.

Da kommentarene tikket inn på facebook-innlegget ble Karlsen positivt overrasket.

– De aller fleste var helt forferdet over søppelet. Jeg ser på det som et godt tegn. Da er det tydelig at flere bryr seg om naturen, sier Karlsen.

Til slutt ble det funnet ut hvem de ansvarlige var.

– Det er bra de tok ansvar for handlingene sine og at det ble fjernet. Når man tenker på det er det kanskje bra at det ble plassert så offentlig. Søppelet hadde kanskje ikke blitt funnet hvis de ansvarlige kjørt lenger inn i skogen med det, sier Karlsen.

– Jeg synes det er synd at folk slenger fra seg søppel i naturen når det er så godt tilrettelagt for gjenvinning. Det hadde ikke kostet mange kronene å levere det om de ansvarlige sortert søppelet heller, sier Karlsen.

Artikkeltags