Gå til sidens hovedinnhold

Første 5G-basestasjon i Elverum er oppe: – Det måtte god gammeldags håndkraft til

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag formiddag ble den første 5G-basestasjonen til Telenor klargjort på toppen av vanntårnet på Christianfjeld festning.

I løpet av juli vil Telenor bytte ut ytterlige sju basestasjoner.

I mars gikk Telenor ut for å rekruttere pilotkunder i Elverum som ville teste supernettet 5G. Det tok ikke lang tid før søknadene strømmet inn.

– Vi har som mål å aktivere 5G-piloten allerede i august, og gir pilotbrukerne tilgang i september. Elverum blir da unikt posisjonert til å eksperimentere med alt fra nye kollektivløsninger til effektiviserende tiltak til nytte for innbyggerne, sier Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør i Telenor Norge.

5G vil gi mye raskere hastigheter til mobildata, mindre forsinkelser og mer pålitelig nett.

Dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen var selv til stede under oppriggingen onsdag. Noen steder kan den jobben være vanskelig, men ikke denne gangen.

– Vi måtte koble den gamle basen ned, og sette opp den gamle. Heldigvis er det hulrom i trappeoppgangen på vanntårnet, så vi kunne fire utstyret opp der med vaier og god gammeldags håndkraft, humrer han.

Han forteller at basen som er der nå vil gi en helt annen kapasitet for den nåværende 4G-dekningen.

– Når vi slår på 5G-dekningen i slutten av august vil det bli en helt annen verden for dem som kan bruke det.

Fungerende ordfører i Elverum, Arnfinn Uthus, forteller at kommunen ser fram til å teste teknologien.

– Vi har god dialog med Telenor og gleder oss til oppstart denne høsten. Dette åpner for svært spennende løsninger, og vi vurderer nå hvordan vi kan utnytte 5G for å tilby enda bedre tjenester til innbyggerne, sier Uthus i en pressemelding.

Kommentarer til denne saken