Vedum reagerer på pengebruken til Forsvarets mediesenter

Leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, reagerer på pengebruken til Forsvarets mediesenter.

Leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, reagerer på pengebruken til Forsvarets mediesenter. Foto:

Av

Forsvarets mediesenter har brukt over 102 millioner kroner på to år. Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum er ikke imponert.

DEL

Budsjetter nettavisen Medier24 har fått innsyn i viser at Forsvaret har brukt over 102 millioner kroner på det interne medie- og reklamebyrået Forsvarets mediesenter de siste to årene. Forsvaret har blant annet brukt 654.000 kroner på markedsføring av en podkast.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) reagerer på pengebruken.

– Noe av det første vi skal gjøre i 2021, om vi får regjeringsansvar, er å kutte i denne delen av statlig virksomhet. Det brer om seg, og det er dyrt. Det er mye skattepenger som går til det som kan gå til viktigere ting, sier Vedum til Medier24.

Forsvarets mediesenter er Forsvarets egne kommunikasjonsenhet. Mediesenteret har nærmere førti ansatte, de fleste er sivilt ansatte.

I en epost til Medier24 skriver kommandørkaptein Michael Bruteig i Forsvaret at Forsvaret er avhengig av god kommunikasjon for å blant annet rekruttere soldater.

– Vi skal årlig kommunisere med rundt 60.000 17-åringer. Det koster penger å nå de unge og rekruttere flinke folk. Forsvaret plikter også å informere godt om pågående operasjoner, øvelser og aktiviteter, opplyser Bruteig i eposten.

Artikkeltags