Torsdag 13. juli 1972 forsvant drosjesjåføren Gudmund Stenersen fra sitt hjem i Rendalen. Tilbake lå en lapp som fortalte at han skulle kjøre noen turister som hadde ødelagt bilen sin til Vestlandet. Planen var at han skulle være hjemme igjen lørdag eller søndag. Men han kom aldri hjem. En drøy uke senere ble drosjen funnet forlatt og renset for spor i Åndalsnes. Stenersen-saken har etter det vært regnet som en av norgeshistoriens største uløste kriminalgåter. Saken har vært gjenstand for en rekke spekulasjoner og ville rykter, den har med jevne mellomrom blitt satt søkelyset på både av politi og media. Men ingen har funnet noen løsning på hva som egentlig skjedde med drosjesjåføren.

Saken har vært gjenstand for en rekke spekulasjoner og ville rykter

Nå, 48 år senere, har drosjesjåførens sønn Sæmund Stenersen og journalist Øyvind Bæk, kommet med boka «Historien om Stenersen-saken». Med et annet utgangspunkt, det lokale, har de snudd tips- og avhørsbunkene på hodet. Mye av politiets etterforskning har hatt Vestlandet som utgangspunkt, Bæk/Stenersen har startet i Rendalen. Sammen har de funnet en forklaring de er overbevist om må stemme. Drosjesjåføren var aldri på Vestlandet, han ble tatt livet av og dumpet i nabokommunen Stor-Elvdal. Turen videre til Vestlandet må ha foregått uten Gudmund Stenersen.

Sønnen Sæmund forteller at han er sikker på den nye teorien. Den stemmer med hvordan han kjente sin far, han fått svarene han har grublet på i snart 50 år, han har fått ro. Familien Stenersen fortjener å få svar og de nye funnene og den nye teorien er kanskje så nære svar det er mulig å komme. Bare en ren tilståelse fra noen som var med den sommerdagen i 1972 kan gjøre bildet helt klart. Det hadde familien fortjent, det hadde hele lokalsamfunnet fortjent.