(Hamar Dagblad)

– Jeg har lært veldig som jeg kan ta med meg hjem igjen, og jeg har også fått mange nye venner som elsker fotball like mye som meg, sier Oda Edvartsen fra Ottestad.

Hun og Idun-Kristine Jørgensen deltar denne uken på Statoils talentleir i Stavanger sammen med Norges mest talentfulle jentespillere mellom 14 og 16 år.

Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole, som gjennom systematisk talentutvikling arbeider for å danne Norges framtidige landslag.

Det var stor stas da de fikk møte landslagsspiller og Champions League-vinner Ada Hegerberg.

– Norsk fotball trenger å utvikle et enda bedre offensivt spill og det er noe av det jentene lærer mye om på Landslagsskolen og på Statoils talentleir. Jeg er veldig imponert over nivået som Ottestad-talentene har vist de siste dagene og jeg ønsker de lykke til videre med utviklingen, sier Ada Hegerberg som er mentor for Statoil Morgendagens Helter.

På leiren deltar over 80 spillere fra både J15-landslaget samt et skyggelandslag med spillere som er vurdert hakket under landslagsnivå.

I tillegg er det tatt ut to tropper med spillere som er 14 år gamle. Uttaket er basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.