Solbakkens FCK ute av mesterligakvalifiseringen etter straffedrama

MISSET: Dame N' Doye scorer for FC København i mesterligakvalifiseringen mot Røde Stjerne, men senere misset han straffesparket som ville sendt FCK videre. Det var Røde Stjerne som vant straffedramaet i Parken.

MISSET: Dame N' Doye scorer for FC København i mesterligakvalifiseringen mot Røde Stjerne, men senere misset han straffesparket som ville sendt FCK videre. Det var Røde Stjerne som vant straffedramaet i Parken. Foto:

Av

Ståle Solbakken får ikke noe nytt mesterligaeventyr med FC København i høst. FCK misbrukte to matchballer og tapte for Røde Stjerne på straffespark etter 1-1.

DEL

– Jeg har det ikke godt nå, men det er nok spillere som har det verre. Det er mange som drømmer om å spille avgjørende runde om plass i Champions League, sa Solbakken til dansk TV3 .

Dame N'Doye hadde avansementet på foten da han tok straffespark på stillingen 3-3 etter at gjestene fra Serbia hadde misset tre ganger og hjemmelaget to, men keeper Milan Borjan reddet. Karlo Bartolec hadde samme sjanse da han skjøt etter at gjestene misset igjen, men heller ikke han fikk ballen i mål.

Først på stillingen 7-6 til Røde Stjerne falt avgjørelsen, da Jonas Wind tok straffespark for annen gang. Første gang scoret han, annen gang misset han.

Rett før hadde Sten Grytebust mestret nervepresset og scoret på straffespark da en miss av den norske landslagskeeperen ville sendt FCK ut. Han utsatte bare nedturen.

Får kritikk

Kaptein Carlos Zeca trøstet Wind etterpå.

– Jeg sa til ham at han gjorde det fantastisk. Han er bare 20 år, og han tok ansvaret. Det viser karakter, sa Zeca til TV3 etter straffesparkkonkurransen som omfattet hele 22 skudd.

Det var ikke mange redninger, derimot mange svake skudd over eller utenfor. Flere klaget på gjørme og ujevnheter rundt straffemerket.

– Det var dårlige forhold, men det var likt for begge lag, sa Zeca, som selv scoret.

Med seier ville FC København vært UEFA-gruppespill for 13. gang på de 14 siste sesongene. Grytebust får litt kritikk på danske nettsteder for nølende spill rett før 0-1-scoringen. N'Doye utlignet like før pause.

Det sto seg til full tid og gjennom ekstraomgangene, foran 29.872 tilskuere i Parken. Også den første kampen i Beograd endte 1-1.

Dramatisk

Røde Stjerne fikk Nemanja Milutovic utvist etter 54 minutter og slet i undertall i nesten en times spill, men også FCK måtte avslutte med ti mann. Innbytter Pep Biel fikk sitt annet gule kort i det 112. minutt. Det ble totalt delt ut 11 gule kort i kampen.

Begge lag misbrukte fire av sine sju første straffespark. Deretter satte Røde Stjerne sine fire neste i mål. FCK svarte tre ganger, men så misset Wind.

I stedet for omspill om mesterligaplass mot Young Boys må FCK møte Riga eller HJK i kamper om europaligaspill. Dersom det blir nordisk deltakelse i mesterligaen i høst, blir det ved Rosenborg.

– Nå må vi sørge for at vi kommer oss til det nest beste gruppespillet, men det er ikke tvil om at dette var mentalt tungt for spillerne, sa Solbakken.

(©NTB)

Artikkeltags