Tre raske av Andreas var ikke nok - Flisa sprakk igjen - fra 3-0 til 3-3

LAGET TRE: Andreas Håbakk laget tre mål for Flisa mot Ready. Men Flisa sprakk og fikk bare uavgjort.

LAGET TRE: Andreas Håbakk laget tre mål for Flisa mot Ready. Men Flisa sprakk og fikk bare uavgjort. Foto:

(Ready–Flisa 3-3). Det så veldig lyst ut etter første omgang. Flisa ledet 3-o ved pause etter tre kjappe mål av Andreas Håbakk tidlig i kampen. Så sprakk det etter et kvarter i andre omgang.

DEL

– Hadde noen tidligere i sesongen sagt at vi skulle spille 3–3 borte mot Ready, hadde jeg tatt imot det. Men når vi leder 3–0 etter en meget god førsteomgang der vi fikk ut nye av potensialet i laget, er det ekstra surt at det raser sammen på denne måten. Vi begynte å merke problemene etter en time. Da så vi at det kunne bli tøft å dra i land seieren. Noen grep ble gjort, men det var ikke nok. Vi taper sammen, og ting kunne sikkert vært gjort annerledes, sier Flisa-trener Stian Aasen.

– Det er selvsagt artig å score tre mål. Men når det ikke holder helt inn, hjelper det jo ikke så mye. Men vi skal ikke legge oss ned og gi opp. Vi skal slåss til siste slutt, sier Andreas Håbakk.

Orker ikke

Nok en gang ble det altså en kollaps. Spillerne orker ikke fullføre i nærheten av samme stil som man åpner kampene med.

– Vi sprekker rett og slett og mister all løpskapasitet. Til slutt ble vi preget av panikk, og det hjelper ikke som vi håpet på ved å legge om til 4-5-1. I tillegg mister vi selvtilliten når motgangen kommer. Vi klarer ikke å holde ballen i laget, sier Aasen.

– Hvorfor blir det slik?

– Vi er for dårlig trent og orker ikke fullføre kampene. Hvorfor det er slik, kan jeg ikke si noe sikkert om. Jeg har vært med for kort tid til kategorisk å slå fast årsaken, sier en skuffet Flisa-trener.

Han peker ellers på at man nok en gang reiste til en bortekamp med få innbyttere på benken. Denne gangen var det tre. I tillegg er flere spillere ute med skader.

– Vi har tidligere vist at vi kan snu en negativ trend ved å gjøre bytter. Men nå har vi rett og slett ikke folk nok til å få gjort de rette byttene til rett tid. Gutta gjør så godt de kan. Ingen kan ta dem for ikke å forsøke. Vi har bra høyestenivå, men vi makter ikke å fullføre, sier trener Stian Aasen.

Så lovende ut

Det åpnet så lovende med scoring av Andreas Håbakk alt etter tre minutter.  Han fortsatte målproduksjonen med to nye mål etter 16- og 23 minutter. Da var det ikke mange som trodde at det skulle glippe.

Men det gjorde det altså. Etter første Ready-målet etter en times spill, holdt Flisa stand i et kvarter før 2–3 kom. Så røk de tre poengene fem minutter senere.

Gjøvik Lyn snudde og vant over Lokomotiv Oslo, noe som var til Flisas fordel. Nå er det fortsatt seks poeng opp til Ready på plassen over nedrykksstriden.

– Løpet er ikke helt kjørt for oss ennå. Vi skal gjøre det vi kan, så får vi summere til slutt, sier Trener Stian Aasen.

Å kollapse gang på gang på grunn av dårlig trente spillere, lover ikke det beste. Det blir ikke lettere utover høsten med spillere i dårlig form.

Ready – Flisa 3 -3 (0–3)

Norsk Tipping-ligaen avd. 2

Gressbanen kunstgress

Dommer: Espen Samuelsen, Vestfossen

MÅL: 0–1 (3) Andreas Håbakk, 0-2 (16) Andreas Håbakk, 0-3 (23) Andreas Håbakk, 1–3 (60), 2–3 (75), 3–3 (80)

Flisas lag (4-4-2): Andreas Smedplass- Kristian Skolegården, Ole Kristian Aurland Myhre, Bjørn Erik Krogh Gerson, Kristen Ommang Engen- Strahinja Latkovic (Eirik Andreas Øwre fra 70. min.), Simen Nordnes, Noah Veiby, Andreas Håbakk (Ole Gunnar Kjos fra 60. min.) - Simen Stølen, Andreas Lundgren

Artikkeltags