Mathilde (16) på J19-landslaget: – Har vist at hun holder et høyt nivå over flere år

NYTT LANDSLAGSSTEG: Mathilde Hauge Harviken har spilt på samtlige landslag siden hun var 14 år. Nå er 16-åringen tatt ut på jenter 19-landslaget.

NYTT LANDSLAGSSTEG: Mathilde Hauge Harviken har spilt på samtlige landslag siden hun var 14 år. Nå er 16-åringen tatt ut på jenter 19-landslaget. Foto:

Elverum-jenta Mathilde Hauge Harviken har gått gradene i det norske landslagssystemet, og imponert. Nå er 16-åringen tatt ut på jenter 19-landslaget.

DEL

Det norske J19-landslaget tok seg til semifinalen i EM i sommer. Nå venter et generasjonsskifte for Nils Lexerød sine jenter.

1999-årgangen går ut, mens 2001-årgangen flyttes opp sammen med jentene som er året eldre.

Av 2001-jentene, som det siste året har vært en del av 17-årslandslaget, er Elverum-jenta Mathilde Hauge Harviken tatt ut til første J19-samling for høsten, der det skal spilles privatlandskamper mot Sverige og Island.

Imponert

Harviken er fortsatt bare 16 år gammel, men har imponert med den norske landslagsdrakten de siste årene. Det har landslagstreneren bitt seg merke i.

– Mathilde har vist gjennom flere år at hun holder et godt nivå. Utviklingen hennes gjennom de ulike aldersbestemte landslagene har vært god. Det samme har det i klubblaget. Nå har vi lyst til å se henne på dette nivået, sier Nils Lexerød.

For i tillegg til gode landslagsprestasjoner, har Harviken startet 12 av 14 seriekamper for Fart i 1. divisjon denne sesongen.

Rødtrøyene er nummer to på tabellen, bare fire poeng bak serieleder Grei, og er med det for alvor med i opprykkskampen.

– Hun er en duellsterk midtstopper. God i posisjonsspillet sitt og viser i tillegg spennende ferdigheter med ballen med tanke på å være en spiller som kan sette i gang angrep. Over tid har hun vist seg som en spiller som tar læring veldig fort og hun jobber målrettet og godt med det hun skal utvikle. Så gjenstår det for min del å bli bedre kjent med henne som person, sier landslagstreneren.

Målet er VM i 2020

Deler av det som blir det nye J19-landslaget har spilt semifinale i EM både på J17- og J19-nivå allerede.

Og selv om Harvikens årgang mislyktes med å spille seg til EM i vår, føler Lexerød seg sikker på at det «nye» landslaget står godt til internasjonal motstand.

– Begge disse årstrinnene har vist tidligere at de kan hevde seg mot god internasjonal motstand. Nå er dette den første samlingen, så det er tidlig for disse jentene som nå skal spille sammen, men det langsiktige målet, og drømmen, er et VM-sluttspill i 2020. I tillegg handler det naturligvis om å utvikle spillere som med tiden kan ta steget opp på et a-landslag.

I tillegg til Mathilde Hauge Harviken fra Fart, er også Julie Blakstad tatt ut på samlingen.

Norge møter Island 29. august før Sverige står på motsatt banehalvdel 2. september. Begge kampene spilles i Sandefjord.

Artikkeltags