Mathilde (17) og Julie (17) er to av landets største talenter – mandag står de overfor sin største utfordring

KLARE FOR STORKAMP: Julie Blakstad (til venstre) og Mathilde Hauge Harviken ser fram til møtet med Norges beste fotballag.

KLARE FOR STORKAMP: Julie Blakstad (til venstre) og Mathilde Hauge Harviken ser fram til møtet med Norges beste fotballag. Foto:

De er bare 17 år gamle og har kun spilt tre Toppseriekamper hittil i karrieren. Mandag møter de unge Fart-talentene Mathilde Hauge Harviken og Julie Blakstad Norges beste fotballag.

DEL

Se kampen mellom Fart og LSK Kvinner direkte på Østlendingen.no mandag 15.00.

De to ungjentene har fulgt hverandre på landslag siden de var 15 år gamle.

Mathilde Hauge Harviken fra Elverum står med 26 aldersbestemte landskamper. Jevnaldrende Julie Blakstad fra Ottestad har ti kamper mer.

I fjor sommer ble de lagvenninner i Fart da Blakstad forlot moderklubben og fulgte etter Harviken til Hedmarks beste kvinnelag.

Det endte med opprykk til Toppserien.

Mandag kommer den største testen av de alle når LSK Kvinner kommer på besøk.

Stjernetungt

De gulkledde har vunnet serien fire år på rad. Cupen har de vunnet tre av de fire siste årene og tidligere i vår spilte de kvartfinale i Champions League.

De har landslagsspillere over hele linja og en av landets mest profilerte spillere i Guro Reiten.

MEDALJEGROSSISTER: LSKs fotballkvinner er vant til å juble for titler. Her feirer Guro Reiten (til venstre), Anja Sønstevold og Emilie Haavi cupgullet forrige sesong.

MEDALJEGROSSISTER: LSKs fotballkvinner er vant til å juble for titler. Her feirer Guro Reiten (til venstre), Anja Sønstevold og Emilie Haavi cupgullet forrige sesong. Foto:

– Det blir tøft, men vi har absolutt ingenting å tape. Vi er så underdog som det går an å bli, sier Julie Blakstad.

Lørdag la Fart-jentene siste hånd på verket.

Mens LSK står med ti poeng på fire kamper, har Fart-jentene ett poeng på sine tre. Fortsatt har de til gode å score mål etter returen til Norges øverste nivå.

– Den første kampen mot Lyn (0–0) var nok den vi fikk til mest. De to andre kampene (0-3 for Sandviken og 0–4 for Vålerenga) har det vært litt mer variert. I korte periode har vi klart å få til det vi vil, mens i andre perioder har vi blitt spilt litt rundt. Det er stor forskjell på 1. divisjon og Toppserien. Det merker vi, sier forsvarsspiller Harviken.

Regner med å bli undervurdert

Verken Harviken eller Blakstad spilte cupkampen forrige sesong da Fart fikk en fotballeksjon og tapte 0–9 for nettopp LSK.

Men de to 17-åringene skal ikke stå med lua i hånda når den suverene ener besøker kunstgresset i Øvre Vang.

– Vi har jo hatt litt fokus på motstanderen den siste uka, men mest fokus må vi ha på oss selv. De kommer med de spillerne de har, det er bare sånn det er. Vi må gjøre det vi kan for å stoppe dem og da må vi tenke på hva vi kan gjøre, sier Blakstad.

For ingen av jentene tror LSK ser for seg å tape for nyopprykkede Fart-jenter.

Det skal de bruke til sin fordel.

– Det gir ekstra energi for oss å møte de beste spillerne vi kan møte. De tar kanskje litt lett på oss. Det skal vi bruke til vår fordel, sier Blakstad, før Harviken skyter inn.

– De fleste lagene tar nok lett på oss, sier hun og smiler.

Se kampen mellom Fart og LSK Kvinner direkte på Østlendingen.no mandag 15.00.

Artikkeltags