For Hedmark-lagene i 2. divisjon betyr dette en bred satsing på direktesendte kamper.

Avdelingen består av HamKam, Brumunddal, Elverum, Nybergsund og Tynset, som de lokale lagene. I tillegg finner vi Hønefoss, Strindheim, Byåsen, Rosenborg 2, Gjøvik-Lyn, Stjørdals-Blink, Brattvåg, Molde 2 og Nardo.

– For Østlendingen og fotballen i Hedmark var dette et veldig godt oppsett. At vi fikk alle de lokale lagene i samme 2.-divisjonsavdeling gjør at vi kan spisse et helhetlig produkt inn mot fotballsesongen, sier sportsleder i Østlendingen, Wenche Norberg-Schulz.

Godbiter allerede i starten

Østlendingen ser nå fram til å sende samtlige lokaloppgjør i denne avdelingen – som et minimum.

I hele 18 av 26 serierunder er det duket for prestisjefylte lokaloppgjør.

Vi kan for eksempel nevne disse bare fra sesongstarten:

9. april: HamKam – Sundet og Brumunddal – Elverum

23. april: HamKam – Tynset

30. april: Elverum – HamKam

Og ennå har vi ikke kommet til mai. Se full terminliste her!

Samarbeid på tvers av avisene

Østlendingen vil samarbeide med både Hamar Dagblad, Ringsaker Blad og Arbeidets Rett om å sende alle disse kampene.

I tillegg har Østlendingen samarbeidsaviser både på Hønefoss og på Gjøvik, slik at det kan bli aktuelt å sende oppgjør også fra disse arenaene når våre lag spille disse bortekampene.

Avgjørende opp- og nedrykkskamper mot slutten av sesongen vil vi også sende – uavhengig om motstanderen er lokal eller ikke.

– Det betyr at vi nå kan love fotballinteresserte Østlendingen-abonnenter minst 30 direktesendte fotballkamper denne sesongen. Vi jobber nå med å spikre disse planene, sier ansvarlig redaktør og daglig leder i Østlendingen, Tom Martin Kj. Hartviksen.

SE PROMO HER:

 

Amedia forlenger avtalen med Fotballforbundet og Fotball Media om direktesendte fotballkamper fra 2. divisjon. Det betyr minst 30 direktesendte kamper på Østlendingen.no kommende sesong.

- Aldri i tvil om å forlenge

Avtalen om direktesendte fotballkamper fra PostNord-ligaen på Amedia sine nettaviser er nå kontraktsfestet til to nye år.

– Den første sesongen med direktesendinger på nett-tv til våre abonnenter var så vellykket at vi ikke var i tvil om å videreføre samarbeidet med Fotballforbundet, sier Amedias konsernsjef Are Stokstad.

I 2015-sesongen formidlet konsernets aviser mer enn 200 kamper fra nivå tre, som fra kommende sesong har fått navnet PostNord-ligaen. Noen av kampene ble fulgt av flere tusen seere. Spesielt var er de stor interesse rundt prestisjefylte lokaloppgjør. Stokstad og Amedia regner med at det blir enda flere kamper i 2016- og 2017-sesongen. Kampene vil være tilgjengelige for alle betalende abonnenter som har registrert seg i konsernets digitale innloggingsløsning aID.

– Amedia er landets fremste utgiver av lokale medier. Mange steder er det et stort engasjement om lokal fotball. For våre medier er det viktig å kunne gi abonnentene et tilbud om godt og eksklusivt innhold på et område det er så omfattende interesse for.

– Vi er glade for at interessen for kampene i PostNord-ligaen stadig vokser, og det er svært gledelig at Amedia satser på forlengelse av fjorårets suksess med streaming av 2. divisjonskamper. Slik får vi spredt de gode kampopplevelsene fra PostNord-ligaen ut til enda flere fotballentusiaster rundt om i landet, sier Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Får også sende NM

Også divisjonsforeningen er fornøyd med at Amedia-avisene nå skal sende kamper fra årets sesong.

– Vi hadde meget god erfaring med dette i fjorårssesongen, og er veldig glade for at avtalen nå forlenges. Både for klubbenes del, som får et større potensial å hente ut kommersielt, og ikke minst for alle tilhengerne som får mulighet til å følge laget sitt enda tettere både hjemme og borte, sier styreleder i Divisjonsforeningen, Anders Eggen.

Det er også verdt å legge til at Amedia og Østlendingen sitter på rettighetene til å sende de cupoppgjørene fra NM som NRK og TV2 ikke velger å sende. Også her kan det være duket for gode lokaloppgjør.