TV 2: – Edvartsen ferdig som seksjonsleder i NFF

Den kontroversielle dommeren Svein-Erik Edvartsen er ferdig som seksjonsleder i fotballforbundets avdeling for samfunnsansvar, ifølge TV 2.

Den kontroversielle dommeren Svein-Erik Edvartsen er ferdig som seksjonsleder i fotballforbundets avdeling for samfunnsansvar, ifølge TV 2. Foto:

Svein-Erik Edvartsen er ferdig som seksjonsleder for NFFs avdeling for samfunnsansvar, og han kommer heller ikke tilbake som toppdommer neste år, hevder TV 2.

DEL

Etter det kanalen erfarer mener Norges Fotballforbund at måten Edvartsen har opptrådt er uforenlig med hans stilling, som han de tre siste månedene har hatt sommerferie og pappapermisjon fra.

Verken generalsekretær Pål Bjerketvedt eller dommersjef Terje Hauge vil overforTV 2 kommentere opplysningene, men Bjerketvedt sier at NFF «er inne i en prosess der det føres samtaler med Edvartsens advokat John Chr. Elden».

Konflikten mellom Edvartsen og Hauge fikk enorm oppmerksomhet i vår. Det endte med en beslutning om at Edvartsen ikke skulle dømme denne sesongen, men han ble kompensert for tapte inntekter.

Det dukket opp beskyldninger mot Edvartsen fra en av hans tidligere assistenter om mobbing og trakassering, og flere dommere gjorde det klart at de ikke ønsker å samarbeide med Edvartsen.

Edvartsen sa i et TV 2-intervju 16. mai gjentatte ganger at han «la seg flat» og ville endre sin kommunikasjonsform. Han beklaget også stygge tekstmeldinger han hadde sendt til dommerkolleger. Likevel virker det ikke å ha bidratt til en løsning.

Saken har vært en stor belastning for fotballforbundet.

– Det er belastende for hele vår organisasjon. De siste to-tre ukene har den nær sagt lammet hverdagen for øvrig, sa Bjerketvedt til NTB midt i mai.

Artikkeltags