Vegar Eggen Hedenstad: – Mesterligaen er rosinen i pølsa

Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad gratuleres av trener Kåre Ingebrigtsen etter eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sandefjord på Lerkendal stadion (5-1).

Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad gratuleres av trener Kåre Ingebrigtsen etter eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sandefjord på Lerkendal stadion (5-1). Foto:

Av

Rosenborgs ferske høyreback denne sesongen, elverumsingen Vegar Eggen Hedenstad, vil til mesterligagruppespill på første forsøk. Første hinder er irske Dundalk onsdag.

DEL

Hedenstad og resten av Rosenborg-spillerne ankom Irland tirsdag, og fikk gjennomført en treningsøkt på kunstgresset til Dundalk samme kveld.

– Det ser bra ut. Vi har trent litt og sett på motstanderen. Vi har dannet oss et bilde på hvordan det vil bli og er så godt forberedt som vi kan få blitt, sier Hedenstad til NTB kvelden før første kamp i 2. kvalifiseringsrunde i mesterligaen.

– Det blir gøy. Vi gleder oss veldig. Dette er rosinen i pølsa denne sesongen, ved at vi kan komme til Europa. Det er sånne kamper som er veldig morsomme å spille, mener høyrebacken, som gir mesterligaspill noe av æren for at han valgte Rosenborg som ny klubb før denne sesongen.

– Det var fristende. Vi var nære i fjor (røk ut mot APOEL i siste kvalifiseringsrunde etter å ha sluppet inn tre mål på overtid), så vi ville komme oss inn i Europa i år. Det er alltid veldig stort og noe av årsaken til at jeg valgte RBK, forklarer elverumsingen.

Europa-erfaring

Onsdagens motstander Dundalk var med i gruppespillet i europaligaen forrige sesong, der de havnet på sisteplass, i gruppe med russiske Zenit St. Petersburg, nederlandske AZ Alkmaar og israelske Maccabi Tel-Aviv FC. I hjemlig serie har Dundalk 12 poeng opp til serieleder Cork på en annenplass, men laget står med fem strake seirer.

– De er ganske spillende. De er et offensivt lag med gode enkeltspillere, som er glade i å doble på kant. Vi er avhengige av en bra prestasjon, og gjør vi det vil vi få et godt resultat. Vi vil uansett ikke glemme at det blir avgjort over to kamper, evaluerer Hedenstad, som basert på sin rapport om motstanderen vil få en viktig rolle defensivt på backen med å demme opp for kantspillet.

– Det er viktig hver eneste kamp. Vi vil jobbe for å holde nullen, også hadde det vært ideelt å få et bortemål, så vi må score framover også.

Der kan Hedenstad muligens bidra, ettersom han åpnet målkontoen hos trønderne med to scoringer i 5-1-seieren mot Sandefjord så sent som forrige helg.

Svensson-erstatter

– Det er klart det gir en god inngang ved at vi hadde en ålreit prestasjon sist. Det hjelper både offensivt og defensivt inn mot en sånn kamp. Det hjelper litt på tryggheten, forsikrer 26-åringen.

Den tidligere Freiburg- og St. Pauli-spilleren har kommet inn som erstatter for landslagskollega Jonas Svensson, som dro til Alkmaar. Han innrømmer at det ikke er en enkel jobb å skulle gå inn på det som var en svært velsmurt høyreside.

– Det fungerte veldig bra i fjor. Det å skulle gå inn på den høyresiden er ikke enkel jobb, men vi vil jobbe for å gjøre det litt bedre, så skal det bli ganske bra. Men vi har litt å gå på.

– Det er vanskelig å sammenligne (forrige sesongs utgave mot årets), men jeg synes vi ser bedre ut enn tidligere i sesongen. Vi må få ut noe av det vi gjør på trening i kamper over lengre tid. Det vil alltid ta tid med nye spillere, men det er ikke noe som stresser oss. Klaffer det 100 prosent vil vi gjøre det godt, avslutter Hedenstad.

Artikkeltags