Jerv klar for Stabæk-test

Maikel Nieves bragte KIL opp i 1-0 ledelse tidlig i første omgang. (Foto: Henning Danielsen)

Maikel Nieves bragte KIL opp i 1-0 ledelse tidlig i første omgang. (Foto: Henning Danielsen)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Jerv er klar for sin andre strake kvalifiseringsfinale til eliteserien etter 2-1 mot Kongsvinger. I fjor ble Jerv slått av Start da det gjaldt som mest, denne gangen er det Stabæk som venter.

DEL

- Det føles helt fantastisk. Dette var en av årets tyngste kamper. Vi ligger under mot Kongsvinger, men vi kommer tilbake. Det er en prestasjon i seg selv. Nå tror jeg vi har en god mulighet til å slå Stabæk, sa Jervs Tonny Brochmann til TV 2 etter kampslutt.

Grimstad-laget må nå prøve å slå laget fra Bærum over to kamper. I fjor ble Start for sterke for de gule- og blåkledde. Vinneren spiller i eliten i 2017.

LES OGSÅ: Rørt Ellingsen: – Sterkt å se familien på tribunen (Ø+)

Kongsvinger tok ledelsen på et solfylt Levermyr stadion, men hjemmelaget snudde oppgjøret på eget gress. Glenn Andersen og danske Tonny Brochmann ble heltene for vertene. Maikel scoret målet for tapende cupfinalist Kongsvinger.

26-åringen sendte KIL i føringen etter 16 minutters spill, men Andersen brakte balanse i regnskapet etter en drøy halvtime. Seks minutter før hvilen sto det 2-1.

Rettet opp egen feil

Jerv-kaptein Glenn Andersen var uheldig da gjestene tok ledelsen i Grimstad. KILs Martin Ellingsen slo en lang ball opp fra dypet, men Andersen og Jerv-keeper Øyvind Knutsen ble ikke enig om hvem som skulle plukke opp ballen inne i egen boks. Dét utnyttet spanske Maikel, som snek seg inn bak Andersen og plasserte ballen i mål bak en forfjamset Knutsen.

Andersen fikk derimot revansjert seg i det 32. spilleminutt. En corner ble slått inn fra høyre, Michael Ogungbaro headet inn i boksen, og fra kloss hold nikket stopperveteranen inn utligningen.

Ni minutter etter var snuoperasjonen et faktum. Et Jerv-innlegg fra høyre ble headet ut i returrommet, der Tonny Brochmann lå og ventet. Dansken smalt ballen i mål fra rundt 17 meters hold, til gjestenes store glede. Dermed kunne hjemmelaget gå inn i garderoben med ledelse og bra selvtillit til pause.

Holdt unna

Kongsvinger prøvde å komme tilbake etter hvilen, men maktet ikke å legge nok trykk på hjemmelaget. Martin Ellingsen hadde et flott skuddforsøk fra langt hold etter 63 minutter, men denne gangen hang Øyvind Knutsen med på notene. Sisteskansen slo ballen til corner.

Alexander Lind fikk en god mulighet til å øke til 3-1 ni minutter før full tid, men spissens avslutning alene med Kongsvinger-keeper Otto Fredrikson ble for puslete.

KIL fikk avsluttet to ganger inne i Jerv-boksen fire minutter før slutt, men Jerv-forsvaret fikk avverget med nød og neppe. Helt på tampen fikk Maikel en stor sjanse, men Knutsen slo til med en viktig redning. Dermed endte det med Jerv-seier.

Jerv møter Stabæk hjemme 30. november. Returoppgjøret går 4. desember.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken