Ellingsen: – Forberedt på en tøffere hverdag

KLAR FOR MOLDE: Martin Skjelbreid Ellingsen forlater KIL etter sesongen og blir eliteseriespiller.

KLAR FOR MOLDE: Martin Skjelbreid Ellingsen forlater KIL etter sesongen og blir eliteseriespiller. Foto:

Flere klubber har ønsket seg Martin Skjelbreid Ellingsen. Til slutt falt valget på Molde. Der er 22-åringen forberedt på en langt tøffere hverdag.

DEL

Etter at Ellingsen, bare 16 år gammel, debuterte for Kongsvinger i 1. divisjon, har han vært en av rødtrøyenes mest betrodde menn.

Lysten på eliteseriespill har vært der lenge. Nå føler midtbanespilleren det er på tide.

– Jeg har vært i Kongsvinger lenge og føler jeg trenger å ta det steget nå. Jeg mener jeg er klar for det. Det håper jeg folk i Kongsvinger forstår, sier Ellingsen, som innrømmer at valget om å forlate Kongsvinger, har vært vanskelig.

– Selvfølgelig. Det er her jeg har hatt hele min a-lagskarriere og jeg har hatt det veldig fint i en kjempefin klubb. Jeg er innstilt på å prestere for Kongsvinger det siste halvåret.

For fra 1. desember er Ellingsen Molde-spiller. Interessentene har vært mange, i lang tid. Nå er han glad for at framtiden er avklart.

– Det har vært mye snakk om forskjellige ting, men jeg er glad for at det nå er i boks. Jeg har brukt ålreit med tid og fant til slutt ut at Molde var klubben jeg ønsket å gå til. Det er veldig spennende og jeg er glad for å få muligheten.

Han kunne ikke la sjansen til å spille for et av Norges beste lag, gå fra seg.

– Molde er en profesjonell klubb. Det er flere veldig gode trenere og det er en klubb med store ambisjoner. De har lyst til å være i toppen av norsk fotball og de har lyst til å spille i Europa. Det er klart det trigger meg.

Men når Ellingsen drar på seg den blå Molde-trøya, er konkurranseforutsetningene helt andre enn de han har hatt i Kongsvinger de siste årene. Han er forberedt på en ny hverdag som eliteseriespiller.

– Når du går til en av de beste norske klubbene er det klart det er vanskeligere å spille seg inn på laget. Det er jeg forberedt på.

– Hvor mye tenkte du på mulighetene for spilletid når du valgte klubb?

– Jeg har vurdert alt og det med spilletid er selvfølgelig viktig. Nå har jeg spilt så å si alt de siste årene og nå får jeg sannsynligvis en ny hverdag. Men jeg gleder meg veldig til å fighte om spilletid. Det skal bli gøy. Målet er selvfølgelig å bli en spiller i startelleveren, men jeg er forberedt på at det kan ta tid.

LES OGSÅ: Solskjær: – Har sett talentet siden Martin var ung

Artikkeltags