Gå til sidens hovedinnhold

Holte Tøråsens scoringsoppskrift: – Jeg molkuter opp og ned!

Artikkelen er over 3 år gammel

Eivind Holte Tøråsen satte inn sitt sjuende mål for sesongen da Sundet vant 1-0 over Grorud på bortebane lørdag. Med det er tryslingen toppscorer for Nybergsund.

Da Holte Tøråsen ble omskolert fra sentral midtbane til indreløper, skjøt han fart på Nybergsunds målstatistikk. Med sju nettkjenninger så langt i sesongen, er han klubbens toppscorer - en tittel han trives meget godt med:

– Det har snudd veldig. Jeg var jo ikke akkurat kjent for å være den som scoret mest tidligere, men nå har jeg fått en ny posisjon, og da har det løsnet litt, sier Holte Tøråsen sjøl, og legger til:

– Jeg har god løpskapasitet, og som indreløper kan jeg bare molkute opp og ned - noe som gjør at jeg oftere kommer i målfarlige situasjoner. Og siden jeg er ganske sugen på å score mål, har jeg fått mye tilbake for innsatsen!

Og i tillegg til løpskapasiteten, har tryslingen hatt god nytte av både research og visualisering for å bli toppscorer:

– Det handler om å se på hvilken type motstander man møter, og hva man da kan gjøre for å ha best mulighet til å score. Der får vi god coaching for å være best mulig forberedt. I tillegg jobber jeg med å se for meg at jeg kan og vil score, og det hjelper veldig på. Det handler om å ha trua, rett og slett!

Og nå har både han og lagkameratene også trua på at 2. divisjonskontrakten er berget.

Brumunddal gikk på et 2-1-tap mot Asker, og dermed ser det bekmørkt ut for Fred Leo Nysæters menn. Dala ligger nå på en 12. plass på tabellen med 18 poeng, og har seks poeng opp til Vålerenga 2 på sikker plass. VIF 2 har imidlertid én kamp mindre spilt - og skal møte Finnsnes (17 poeng) kommende mandag.

Sundet på sin side, ligger etter 1-0-seieren over Grorud på en langt mer komfortabel 10. plass, hele 10 poeng foran Brumunddal med tre kamper igjen å spille.

For at Sundet skal miste 2. divisjonskontrakten, må dermed Finnsnes vinne alle sine fire siste kamper - samtidig som Nybergsund kun må ta ett poeng på sine tre siste matcher.

– Jeg tror ikke vi kommer til å tape de tre siste. Vi har endelig fått marginene litt med oss, og i dag synes jeg spesielt forsvaret gjorde en fantastisk innsats de siste 20 minuttene. Med unntak av et par kontringer, var det stort sett Grorud som hadde ballen - og gutta bak der ofret seg voldsomt for å sikre at vi fikk med oss alle tre poengene. I tillegg gjør Morten Sætra en meget god kamp i mål, sier Holte Tøråsen.

Han ble for øvrig kampens eneste målscorer da han fant nettmaskene ni minutter etter sidebyttet.

– Det var en utrolig viktig seier for oss, og nå har vi NESTEN sikret plassen. Det er utrolig godt, konstaterer Sundet-spilleren.

I neste runde skal Grorud møte Vålerengas 2.-lag, mens Nybergsund Trysil møter Kjelsås.

Kommentarer til denne saken