Alt gikk mot Sundet - så tok Storbæk grep

Jarl Andre Storbæk fikk se sine gutter komme tilbake og ta et sterkt bortepoeng mot Asker søndag. (Arkivfoto)

Jarl Andre Storbæk fikk se sine gutter komme tilbake og ta et sterkt bortepoeng mot Asker søndag. (Arkivfoto) Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Overtidsstraffe reddet poeng for tryslingene, som lå under 2-0 ved sidebytte.

DEL

2-2 mot Asker på bortebane er absolutt noe Nybergsund til slutt kunne leve fint med, etter å ha stanget mot de svarte og hvite i 86 minutter. Jarl-Andre Storbæks menn var ikke på fra start, men fant tonen etter pause.

- Det er to helt forskjellige omganger, absolutt. Det er masse vi kan ta med oss fra den andreomgangen. Den skal vi bruke for alt det er verdt, det var jo også vår tredje kamp på seks dager, sier Storbæk.

Tre dager etter cupexiten mot Kongsvinger (0-1) skulle Sundet til Føyka i Asker for å sikre poeng i 2.divisjon. Det startet dårlig, der Victor Wagner Pedersen fikk kredittert et merkelig selvmål før det var gått fem minutter av oppgjøret. Marcus Johansen Mehnert doblet den ledelsen etter 32 minutter.

- Plutselig gikk ballen i en bue over og i mål. Det så veldig merkelig ut fra der jeg sto. Hva som skjedde vet jeg ikke. Det var vel en duell og ikke et skudd. Det var utur at den ikke gikk over mål, men vi må erkjenne at vi ikke var der vi ønsket før pause. Vi var ikke gode og var ikke slik vi ønsker å se ut, sier Storbæk.

Formspiller

- Heldigvis fikk vi endret og fikk med oss noe fra en dårlig dag, fortsetter Sundet-treneren.

Feisal Ahmed Hassan har kommet godt igang i årets sesong og bare sju minutter etter sidebytte reduserte han til 2-1. Storbæk har sin forklaring på hvordan bortelaget snudde kampbildet.

- Vi ønsket å strekke dem litt og komme i bak- og mellomrom. Det så vi ikke noe særlig til før pause, der vi søkte mye inn sentralt der det var overbefolket. Vi tok i utgangspunkt i at vi skulle få mye rom på kantene, men i stedet gikk vi i midten og fikk kontringer imot, sier Storbæk.

- Det var hovedfokus i pausen

- Da vi fikk luket bort det og samtidig fikk byttet noen, fikk vi et annet trykk. Da så vi mer ut som vi ønsker og fikk presset dem og vunnet baller høyt. En veldig god følelse at vi fikk resultater til slutt, forklarer han.

- Du gjorde to bytter i pausen?

- På 0-2 var det naturlig at vi måtte gjøre noen taktiske grep og vi fikk et annet trykk. Vi spilte mye enklere og fokuserte mye på å få det første målet for å få full kamp igjen. Asker har sluppet inn mål flere ganger og blitt nervøse før i år, så vi visste at vi kunne komme tilbake og få med noe. Det var også hovefokus i pausen, sier Storbæk.

På overtid fikk også laget straffe, der Alex Garcia sikret et poeng for gjestene. Hva som skjedde, så ikke sjefen sjøl. Han ropte derfor heller ikke på straffe.

- Vanvittig godt

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Det var vel noe uregelmentert, men jeg tror det var en hands hvis jeg skal si noe. Mange av våre var enige om at det var rett og dommer var også godt plassert, sier Nybergsund-treneren.

- Da fikk vi betalt for den jobben vi la ned. Vi stresset dem, vant ball høyt og skapte trykk. Vi rev opp spillet i motsetning til i første omgang da vi lot de spille. Det var vanvittig godt for gutta å få med seg noe da det ble som det ble, sier Storbæk.

Kampfakta

2.divisjon, avdeling 1

Asker - Nybergsund 2-2 (2-0)

Føyka stadion

Mål: 1-0 Victor Wagner Pedersen (selvmål) (4.min), 2-0 Marcus Johansen Mehnert (32.min), 2-1 Feisal Ahmed Hassan (52.min), 2-2 Alex Garcia (str) (90)

Nybergsund: Morten Sætra, Emil Hatten Engerbakk, Victor Wagner Pedersen, Alex Garcia, Ole Kristian Graff Nygård, Remond Mendy (Semming Graff Nygård fra 46.min), Jesper Andreasson (Joakim Gunnar Lindquist de Osma fra 79.min), Joel Mendez del Rio (Kristian Bråtebæk fra 46.min), Eivind Holte Tøråsen, Feisal Ahmed Hassan, Kaimar Saag

Gule kort: Aleksander Solli, Asker og Joel Mendez del Rio, Nybergsund

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL

Artikkeltags