Sundet berget plassen tross gedigen keeper-blemme

Av

(Nybergsund - Kjelsås 4-2) Da Morten Sætra fomlet ballen i eget nett og ga Kjelsås 2-1-ledelse, så det mørkt ut for Nybergsund. Men hjemmelaget slo tilbake.

DEL

Det tok riktignok kun tre minutter før Nybergsund tok ledelsen.

Kaptein Kaimar Saag kjempet inn en retur på skuddet til Eivind Holte Tøråsen og ga hjemmelaget den beste tenkelige starten i en kamp der tre poeng var ensbetydende med fornyet kontrakt i 2. divisjon.

Men drøye ti minutter senere utlignet Kjelsås etter et langt kast høyt i banen som ble forlenget inn i feltet og til slutt havnet hos Walid Chafouk Idrissi som fikk vendt opp og avsluttet sikker til side for Morten Sætra i Nybergsund-målet.

Fryktelig tabbe

Resten av den første omgangen var jevn og ebbet ut med ett mål til hvert av lagene, men den andre omgangen startet på verst tenkelig vis for hjemmelaget, og spesielt keeper Morten Sætra.

For den ellers så sikre sisteskansen rotet det ordentlig til på et tilbakespill fra Ole Kristian Nygård.

Ballen rullet under foten til Sætra og i mål. En fryktelig tabbe som ga gjestene fra hovedstaden ledelsen.

Nybergsund virket preget og klarte ikke ta skikkelig tak i kampen før det gjensto kvarteret.

Ole Jørgen Rølsåsen ble byttet inn etter halvspilt andre omgang, et bytte Jarl Andre Storbæk skulle vise seg å få god avkastning på.

Snuoperasjon

Rølsåsen var svært sentral da utligningen var et faktum, ni minutter før slutt.

Driblevingen smalt ballen i stolpen før Kaimar Saag var på plass og satte sitt andre mål for dagen og sitt sjuende totalt denne sesongen.

Bare fire minutter senere var snuoperasjonen et faktum, denne gangen med Saag i servitørrollen.

Estlenderen fant Eivind Holte Tøråsen, som nok en gang hadde gått på et sugende løp fra sin midtbaneposisjon. Sundet-toppscorer smalt til med venstrebeinet og ballen gikk via stolpen og i mål.

Tøråsens åttende scoring for sesongen.

På overtid kronet innbytter Rølsåsen det hele med sin 4-2-scoring etter et strålende forarbeid fra Ole Kristian Nygård.

– Rett og slett fantastisk av Ole Kristian (Nygård), som med krampe klarer å få kjempet den ballen inn i feltet. Det er ingen backer i denne ligaen som matcher farten min så da får jeg en enkel jobb med å sette den ballen i mål, sier Rølsåsen, på sitt sedvanlige selvsikre vis.

På vei oppover

Seieren var både deilig og viktig for et Sundet-lag som nå kan legge all uro om nedrykksstrid bak seg.

Nå ser de framover på tabellen.

4-2-seieren sender Nybergsund forbi både Kjelsås og Grorud på tabellen. Bare målforskjell skiller KFUM Oslo på 7. plass og Sundet, mens hedmarkingene bare har ett poeng opp til Bærum på 6. plass.

– Vi skulle ta igjen Kjelsås på tabellen. Det var målet med kampen. Når vi ligger under og klarer å snu det, viser det hva som bor i gutta. Det startet litt dårlig, men vi avsluttet veldig sterkt, sier Rølsåsen, som nå gleder seg til å gjeste opprykksklare HamKam på Briskeby.

Hamarsingene har vunnet samtlige hjemmekamper i serien denne sesongen. Nybergsund er det eneste laget som har klart å tukte Kevin Knappens menn på Hamar, da de vant etter straffesparkkonkurranse i cupens første runde.

Rølsåsen er ikke redd for å fyre opp litt før neste helgs lokaloppgjør.

– Sesongen kan ende veldig bra om vi vinner de to siste kampene. Mot HamKam er jeg sikker på at vi vinner. Den regner jeg allerede som en trepoenger, gliser han.

Nybergsund - Kjelsås 4-2 (1-1)

2. divisjon avdeling 1

Nybergsund stadion

Tilskuere: 132

MÅL: 1-0 Kaimar Saag (4), 1-1 Walid Chafouk Idrissi (15), 1-2 Morten Sætra (46, selvmål), 2-2 Saag (81), 3-2 Eivind Holte Tøråsen (85), 4-2 Ole Jørgen Rølsåsen (90).

Dommer: Adrian Bjørkhaug Gjendemsjø, Tertnes Fotball Herrer.

Gule kort: Ingen

Nybergsunds lag (4-3-3): Morten Sætra - Vegard Skjørestad (Emil Hatten Engerbakk fra 88. min.), Alexander Garcia, Victor Wagner Pedersen, Ole Kristian Nygård - Eino Puri (Ole Jørgen Rølsåsen fra 67. min.), Jesper Andreasson, Eivind Holte Tøråsen - Semming Graff Nygård, Kaimar Saag, Remond Mendy (Feisal Hassan fra 62. min.).

Artikkeltags