Kampens eneste scoring kom allerede etter 14 minutters spill på Nybergsund stadion.

Remond Mendy, som gjorde en stor kamp mot HamKam, dro en frekk tunell, fant Kaimar Saag høyt i banen, som tredde gjennom Eivind Holte Tøråsen som kom på et vanvittig løp fra egen halvdel.

Tryslingen, som har blitt flyttet opp som indreløper utover sesongen, rundet en utrustende Lukasz Jarosinski, og satte ballen sikkert i det åpne buret.

En scoring som var gull verdt for et Nybergsund-lag som sto med begge beina i nedrykksstriden, mye grunnet kun ett poeng på sesongens fem første hjemmekamper.

Sugende løp

– Det er en situasjon vi har hatt ganske ofte, men denne gangen får jeg den helt perfekt. Og når keeper kommer ut sånn, helt på trynet, er det bare å runde han, sier Tøråsen, som til tross for sin tredje scoring for sesongen, på langt nær kan betegnes som en storscorer.

– Men jeg følte meg ganske rolig da jeg kom der. Jeg har selvtillit, sier 25-åringen.

– Det er løpet er det både vilje og kraft over?

– Jeg er ganske rask faktisk. Det bare ser ikke sånn ut med de lange, tynne beina mine, gliser matchvinneren som endelig kunne juble for hjemmeseier, og det mot serieleder HamKam, som hadde lite å komme med gjennom 90 sommervarme minutter i Nybergsund.

– Jeg synes de har en kjedelig spillestil. De triller litt bak der, så slår de den lange. Det ble enkelt for oss å ta ut, sier Tøråsen.

– Imponert

Måten Nybergsund klarte å demme opp for serielederen, imponerer trener Jarl Andre Storbæk.

For det var et Nybergsund-lag som var langt nærmere 2-0 enn HamKam var 1-1.

Hele stadion trodde også Ole Kristian Nygård hadde punktert kampen i den andre omgangen, men scoringen ble annulert for offside, noe tvilsomt.

– Det er en fantastisk bra gjennomført kamp av oss. Vi har jaktet en god 90-minutter, og i dag kom den. Vi blir ikke kompakte nok i slutten av første omgang som gjør at HamKam får tre opp litt for mye i mellomrommen, men det får vi justert i pausa. Jeg følte vi hadde god kontroll, sier Storbæk.

Da HamKam dyttet opp sine store gutter mot slutten, satte Storbæk inn Semming Graff Nygård og la om til fem bak.

Dermed fikk hjemmelaget demmet opp for de lange ballene mot slutten.

– Det er sterkt å ri inn en 1-0-ledelse mot et så solid lag. HamKam har trykk i spillet sitt og har mange robuste folk, men vi holder unna og det blir liksom ingenting ut av det presset på slutten. Jeg er imponert over måten vi gjennomfører kampen. All kredit til gutta, det her fortjente de.

Ubeleilig ferie

Med lørdagens seier, den mye etterlengtede første på eget gress, tar Sundet sommerferie med tre poeng ned til nedrykksstreken.

Matchvinner Tøråsen tror hvittrøyene har lagt nedrykksspøkelset bak seg for godt, og synes ferien kommer ubeleilig.

– Jeg skulle gjerne unngått ferien nå for nå føler jeg vi er på gang. For meg er det et mysterium at vi ligger der vi gjør, men det spiller ingen rolle i dag. At vi slår HamKam og tar sesongens første hjemmeseier kjennes bare deilig ut.

Ø-TV: Se kampens høydepunkter her! (Ø+)

Nybergsund - HamKam 1-0 (1-0)

2. divisjon avdeling 1

Nybergsund stadion

Tilskuere: 318

MÅL: 1-0 Eivind Holte Tøråsen (14)

Dommer: Tore Olsen Hagelund, Ready

Gule kort: Kristian Bråtebæk, Ole Kristian Nygård, Morten Sætre og Joel Mendez del Rio, Nybergsund. Juan Manuel Cordero, HamKam

Nybergsunds lag (4-3-3): Morten Sætra - Emil Hatten Engerbakk, Alexander Garcia, Victor Wagner Pedersen, Ole Kristian Nygård - Kristian Bråtebæk, Jesper Andreasson, Eivind Holte Tøråsen (Joel Mendez del Rio fra 69. min.) - Remond Mendy (Semming Graff Nygård fra 87. min.), Kaimar Saag (Feisal Hassan fra 58. min.), Ole Jørgen Rølsåsen.

HamKams lag (4-2-3-1): Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Francois Yabre, Ruben Alegre, Juan Manuel Cordero (John Anders Rise fra 82. min.) - Franck Semou, Markus Solbakken (Simen Bolkan Nordli fra 73. min.) - Truls Jevne Hagen, Ivar Sollie Rønning, Petter Vaagan Moen (Ole Erik Midtskogen fra 69. min.) - Kevin Beugre.