Kjernen mener Stig Inge Bjørnebye må gå

Stig Inge Bjørnebye får kraftig kritikk av Kjernen. Han vil selv ikke kommentere saken. (Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix)

Stig Inge Bjørnebye får kraftig kritikk av Kjernen. Han vil selv ikke kommentere saken. (Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I en artikkel på sin hjemmeside skriver RBK-supporterklubben Kjernen at de mener sportslig leder Stig Inge Bjørnebye ikke kan få fortsette i jobben

DEL

Rosenborg har hatt en tung start på 2019-sesongen. Klubben ligger på niendeplass i Eliteserien før torsdagens rivaloppgjør mot Ranheim. I tillegg er RBK ute av NM etter et pinlig hjemmetap mot 1. divisjonsklubben Aalesund.

Det siste året er også blitt preget av sparkingen av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, samt den påfølgende rettssaken mellom dem og klubben.

Mener Bjørnebye må gå

Supportergruppen Kjernen har sett seg lei av det som skjer i klubben. I en artikkel på sin hjemmeside gir de klar beskjed om hva de ønsker skal skje videre: Stig Inge Bjørnebyes avgang.

– Det lukter vondt i kongeriket Rosenborg for tiden. Og ikke er det så lett å finne ut hvor lukten kommer fra heller, men noe av eimen kommer i alle fall fra sportslig leders kontor. Det stinker av hvordan Bjørnebye har utøvd jobben sin, er den brutale dommen fra supportergruppen.

Bjørnebye sier til VG onsdag at han ikke har noen kommentar til artikkelen.

– Vi antar det må være morsomt å være i en jobb hvor man kan leke seg med penger. Men når det viser seg at leken ikke bærer frukter, må man faktisk ta sin hatt og gå ut døren, står det videre.

Kjernen opplyser videre at de ikke har noen kommentar utover artikkelen.

Lister opp flere ting

I artikkelen lister de opp en rekke ting de mener har gått galt i klubben siden Bjørnebye ble hentet i 2015.

De trekker blant annet fram signeringen av Nicklas Bendtner. Dansken var en stor suksess i sin første sesong og ble toppscorer i Eliteserien. Siden har det gått tyngre, og spissen koster RBK dyrt.

Kjernen lister også opp Bjørnebyes støtte til radikale endringer i norsk fotball, som ble foreslått av konsulentselskapet Hypercube for noen år siden. Hypercube foreslo at man skulle ha færre lag i Eliteserien, sluttspill og en flytting av tidspunktet for cupfinalen. Det ble riktignok aldri noe av endringene.

Også ansettelsen av Eirik Horneland trekker fram som et punkt. Horneland kom til RBK før sesongen. Han har riktignok fått bedre skikk på laget utover i sesongen, men har slitt så langt.

Artikkeltags