Solbakken må sjonglere

Ståle Solbakken må håndtere et tett kampprogram for tiden. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix Denmark / NTB scanpix

Ståle Solbakken må håndtere et tett kampprogram for tiden. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB scanpix Denmark / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ståle Solbakken har en småpresset FC København-tropp noen dager før den avgjørende kampen mot Atalanta i København.

DEL

– Vi ser på spillerne hver dag, og så gjelder det å finne en balanse. Vi må ha et lag der relasjonene er rimelig intakt samtidig som vi må rotere litt slik at troppen føler at den er rimelig nær å komme med på laget, sier Solbakken til FCKs hjemmeside.

Han har fått en solid start på sesongen. FCK leder serien og øyner muligheten for å komme med i europaligaens gruppespill. Det vil trolig være verdt cirka 45 millioner kroner.

Solide 0-0 borte mot Atalanta i Bergamo, gjør at FCK har en helt ok utgangspunkt før returen i Parken torsdag.

Før turen til Italia var Solbakken oppgitt over at FCK som nasjonal mester kunne bli trukket mot et lag fra en av Europas topp-fire-ligaer.

– Jeg synes jo det er noe fundamentalt galt med trekningssystemet når vi med våre meritter kan trekke et lag fra topp fire (ligaer red.anm.), men sånn er det, sier Solbakken til danske BT.

Søndag møter FCK Sønderjyske på hjemmebane i seriekamp.

– Det er jobben min. De tankene kverner og går dag og natt. Vi prøver å gjøre det så riktig og rettferdig for laget som mulig. Det er jo ikke slik at dette er noen gavepakker og fordi vi synes synd på noen. Alt gjøres med et utgangspunkt, og det er å vinne fotballkamper både på kort og lang sikt, sier Solbakken om hvordan han håndterer å sette sammen sitt lag.

Artikkeltags