Bildene er laget av 20 unge talenter, som nylig deltok på sommerkunstleir i Løten, Camp Munch. Motivene er montert på store plater og skal utsmykke undergangen i sentrum.

– Jeg gleder meg til å se maleriene pynte opp den grå og stusslige undergangen, sier Walhovd Paulsen.

Forvandlingen vil skje i løpet av august. Inntil da befinner kunstverkene seg på Klevfos, der campen ble avsluttet med utstilling og minifestival den første helga i juli.

– Jeg håper og tror maleriene vil få folk til å stoppe opp og kanskje reflektere litt, sier kulturrådgiveren, som er svært imponert over hva deltakerne klarte å skape i løpet av noen kreative dager.

– I tillegg til de store maleriene tegnet de også mye i skisseblokkene sine, sier Hanne Mette Walhovd Paulsen.

Også ordfører Marte Larsen Tønseth er begeistret:

– Det å se arbeidstegningene og måten de unge kunsttalentene fra hele Norge jobbet på for å skape flotte uttrykk som skal pryde undergangen vår, det var imponerende. Kanskje er det en fremtidig stor kunstner som her har laget noen av sine første verk.

Nina Molven fra Fargefabrikken, som har vært kunstfaglig rådgiver for Camp Munch tre ganger, fortjener også en stor takk, understreker ordføreren.

– Det gjør også kunstner Cecilie Maurud Barstad for en fantastisk innsats gjennom uka. De to har mye av æren for det ungdommene har skapt på kort tid.

Camp Munch arrangeres annethvert år og er Norges eneste sommerkunstleir for ungdom mellom 13 og 20 år. Deltakerne kommer fra alle kanter av landet til Løten for å undervises av profesjonelle lærere.