Skuffet Bredvold (Frp) trekker seg fra lista til fylkestingsvalget

SA NEI TAKK: Per Roar Bredvold sa nei takk til en plass langt nede på Innlandet Frps liste til fylkestingsvalget. Tiden som fylkespolitiker er slutt etter denne perioden. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

SA NEI TAKK: Per Roar Bredvold sa nei takk til en plass langt nede på Innlandet Frps liste til fylkestingsvalget. Tiden som fylkespolitiker er slutt etter denne perioden. (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 1 år gammel

Nominasjonskomiteen i Innlandet Frp ville ikke gi fylkestingsrepresentant og gruppeleder Per Roar Bredvold noen topplassering på lista til fylkestingsvalget neste høst. En skuffet Brevold svarer med å trekke seg fra lista og videre nominasjonsprosess.

DEL

Bredvold er ikke den eneste veteranen som er blitt skviset. Også Olaf N. Diserud, som er gruppeleder for Frp i fylkestinget i Oppland, ble tildelt en plass for langt nede på lista. I likhet med Bredvold trekker han seg fra lista og nominasjonsprosessen.

Ønsket fire år til

– Jeg hadde ønsket å være med i fire år til. Det er klart jeg er skuffet, sier Bredvold, som tidligere satt 16 år på Stortinget. I inneværende periode er han Frps mann i fylkestinget i Hedmark.

Lørdag la Bredvold ut følgende status på sin Facebook-side:

– I dag klokka 13.53 valgte jeg å si nei takk til å stå på lista for Innlandet Frp ved fylkestingsvalget 2019.

Overfor Østlendingen begrunner han dette med at han ønsket en topplass, noe nominasjonskomiteen ikke var villig til å gi ham. Han ble tilbudt en 9. plass. Det var han ikke interessert i. Han er heller ikke interessert i å kjempe om en topplass under nominasjonsmøtet i Innlandet Frp 8. desember.

– Må akseptere fornyelse

– Jeg må bare akseptere at det er ønskelig med en fornyelse. For meg blir det feil å stå langt nede på lista. Jeg ville ha en rimelig sikker plass, men det fikk jeg ikke. Jeg hadde trodd jeg skulle få en høyere plassering, noe jeg ikke fikk. Det er jeg skuffet over. Samtidig tenker jeg at det er like greit å trekke seg fra lista nå, sier Bredvold, som likevel legger til:

– Det er dyktige folk som overtar. La det ikke være noen tvil om at jeg mener det, uttaler Bredvold, som ikke gir seg helt i politikken. Han håper å fortsette i kommunestyret i Åsnes i neste periode.

I likhet med Bredvold trakk Diserud seg fra lista på lørdag. Også han bekjentgjorde dette via Facebook:

– Etter 20 år som folkevalgt for Frp valgte jeg i dag sammen med Per Roar Bredvold fra Hedmark å si nei til å stå på Frps fylkestingsliste til valget i 2019.

Østlendingen kom mandag kveld ikke i kontakt med nominasjonskomiteens leder, Frank A. Buen fra Åmot, men de fem første plassene på det nye listeforslaget fordeler seg sånn (i tråd med det første forslaget):

1. Truls Gihlemoen, Stange, Hedmark.

2. Geir Fauchald, Oppland.

3. Wenche Haug Almestrand, Oppland.

4. Johan Aas, Kongsvinger.

5. Marit Ophus, Stange.

Artikkeltags