Jensen: Viktig å diskutere fremtidens eldreomsorg

Frp holdt pressekonferanse i forkant av landsmøtet 2016.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fremtidens eldreomsorg er noe av det viktigste Frps landsmøte skal diskutere i helgen, fastslår partileder Siv Jensen.

DEL

Latter og humør preget både Jensen og 1. nestleder Per Sandberg før pressekonferansen på partikontoret i Oslo sentrum i forkant av helgens landsmøte på Gardermoen.

– Mye er på gang

– Vi gleder oss til landsmøtet. Det å møte partiets tillits- og folkevalgte på en så stor arena som et landsmøte, er inspirerende, men også krevende, sa Jensen.

Hun la ikke skjul på at mange viktige temaer vil bli diskutert, og nevnte eldreomsorgen som spesielt viktig for et Frp som er et regjeringsparti med ambisjoner.

– Det blir ikke minst viktig å diskutere hvordan framtidens eldreomsorg skal og bør være. Vi er i en situasjon hvor mye er på gang. Det settes flere spadetak i jorda enn noen gang ute i kommunene, sa Jensen.

– Men det er store utfordringer. Det blir flere eldre som har krav på gode tjenester, la hun til.

Ø-TV: Peker ut forsvars- og asylpolitikk som hete temaer på landsmøtet (se video øverst i saken)

– Har hentet oss godt inn

Selv om Frp gjør det sterkt på meningsmålingene, er det bare valgresultatet neste høst som gjelder, konstaterer partileder Siv Jensen og 1. nestleder Per Sandberg.

– Hovedbildet er at vi har hentet oss veldig godt inn siden valget. Det er et godt grunnlag, sa Siv Jensen på tirsdagens pressekonferanse i forkant av helgens landsmøte på Gardermoen.

Med Sandberg ved sin side understreket hun at Frp sitter i regjering med det partiet de er nærmest å samarbeide med, men som samtidig er deres største konkurrent. Det betyr velgerutveksling mellom partiene.

– Målingene vet vi kan gå opp og ned, men det er én ting som teller. Det er hvordan det går ved valget i 2017, sier hun.

Både Jensen og Sandberg mener Frp har vært tydelige i regjeringsposisjon, og sakte, men sikkert innfridd mange av sine valgløfter.

– Jeg skal ikke legge skjul på at innvandringsdebatten har gitt partiet et tillegg, konstaterte Per Sandberg.

– Jeg tror vi får et tillegg nå siden vi var så nederlagsdømte i 2013. Vi har styrt gjennom turbulente tider, men det går rimelig greit til og med med en finansminister fra Frp, understreket han muntert.

Ø-TV: Østlendingen sendte dagens pressekonferanse direkte

Ø-TV sendte det hele direkte. Se pressekonferansen i opptak her.

Artikkeltags