Frp-topp truer med å melde seg ut av partiet

Frank A. Buen (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Frank A. Buen (Foto: Bjørn-Frode Løvlund)

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder i Åmot Frp og organisatorisk nestleder i Hedmark Frp, Frank A. Buen vil melde seg ut av partiet dersom Frp godtar økte drivstoffavgifter.

DEL

– Frp er inne i en skjebnetime. Dersom Frp går med på å øke drivstoffavgiftene i det nye budsjettet, vil mange gjøre som meg: melde seg ut av Frp. Da er grunnlaget for partiet borte, sier partiveteranen fra Åmot.

Frustrert

Frank A. Buen er frustrert over forhandlingene som nå foregår med blant annet med Venstre i forbindelse med det grønne skatteskiftet og det kommende statsbudsjettet.

Økte drivstoffavgifter kan bli en del av pakken for at Venstre og KrF på nytt skal kunne bli med som støttespillere.

– Dette går bare ikke. Økte drivstoffavgifter bryter med paragraf 2 i Frps formålsparagraf. Her slås det fast at Frp er imot økte skatter og avgifter og offentlige inngrep. Dette er bærebjelken for Frps eksistens. Derfor kan ikke partiledelsen godta økte drivstoffavgifter. Da er det mange som gjør som meg: melder seg ut av Frp, sier Frank A. Buen.

Han presiserer at han uttaler seg som leder i Åmot Frp, og at han ikke har diskutert sitt utspill med styret i Hedmark Frp der han sitter som organisatorisk nestleder.

– Vår fylkesleder. Johan Aas har sammen med andre fylkesledere vært på møte med Siv Jensen og partiledelsen i Oslo. Jeg tror ikke vi er særlig uenige om hva vi mener om økte drivstoffavgifter.

Rammer utkantene

– Men er det ikke naturlig å øke avgiftene på det som forurenser og gi lettelser på miljøtiltak?

– Det kan du si. Det er flott med utbygging av bane, trikk og andre kollektive tilbud. Men det er først og fremst tilbud for innbyggere som bor i byene. Men vi som bor i distriktene er helt avhengig av bilen. Det er utkantene som rammes av økte drivstoffavgifter, sier Frank A. Buen.

– Hva bør Frp gjøre?

– Stå fast på at det er helt uaktuelt å øke drivstoffavgiftene. Hvis ikke, må vi ut av regjering. Det hjelper ikke at vi har fått gjennom en god del i regjering. Drivstoffavgiften er en del av vår eksistens, sier Frank A. Buen.

Sett med distriktsøyne er han heller ikke særlig glad for at Frp er åpen for tvangssammenslåing av kommuner.

– Frivillighet er den eneste linjen som fører fram. Frp skal være partiet for folk flest. Da kan vi ikke øke drivstoffavgifter og være for tvangssammenslåing av kommuner.

Medlemsflukt

Buen frykter at Frp vil stupe på meningsmålingene og oppleve medlemsflukt dersom det godtar økte drivstoffavgifter.

– En god del vil nok melde seg over i det nye partiet Demokratene.

– Også du?

– Nei, da blir jeg partiløs, sier Buen.

Artikkeltags