Quarcoo jakter personlige rekorder

Mandag er det kvalifisering på 100 meter i EM i friidrett i Berlin for Jonathan Quarcoo. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.)

Mandag er det kvalifisering på 100 meter i EM i friidrett i Berlin for Jonathan Quarcoo. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jonathan Quarcoo (21) lar seg ikke skremme av varmen og har mål om å sette personlige rekorder under friidretts-EM i Berlin.

DEL

Løper kl. 16.3010,22 på 100 meter og 20,39 på 200 meter er rekordene som i så fall må slettes, og 21-åringen fra Elverum skal i aksjon allerede på 100-meterkvalifiseringen mandag.

Det er 200 meter som er favorittdistansen, men han håper på å markere seg på friidrettens formel 1-distanse også.

– Jeg løper begge deler, og jeg føler at jeg størst sjanse på 200 meter, men jeg har lyst til å løpe 100 meter for det. Det er heller ingen ulempe med tanke på 200-meteren senere i mesterskapet, sa Quarcoo da NTB snakket med ham under søndagens pressetreff på løperhotellet ved Potsdamer Platz i hjertet av den mektige tyske hovedstaden.

– Du har løpt på 10,22 i år, og er den tredje raskeste i Norge gjennom alle tider?

– Det er ikke håpløst det, og tiden er den tredje beste sesongbeste i heatet mitt. Det er ikke umulig å avansere om jeg løper ned mot persen. Jeg har uansett lyst til å få i gang kroppen.

Gjort jobben

Quarcoo sier at han har fått gjort jobben og at han er i rute i det som blir hans andre mesterskap som senior. Han var med under VM i London sist år også.

– Det viktigste er få erfaringen og kjenne litt på det. Målet er å løpe så fort som mulig, og helst vil man alltid sette personlige rekorder. Det er mye som skal klaffe for at det skal gå.

Han sier at han hittil har gjennomført en grei sesong, men at det er innsatsen i EM som vil avgjøre hvor god den blir til sjuende og sist.

– Jeg tok EM-kravet på 200 meter ganske tidlig og har ikke stresset veldig mye det. Jeg har fått ladet opp mye til EM, og det er EM som har vært hovedmålet med sesongen. Det er EM som vil definere hvor god sesongen blir. Det er her jeg ønsker å gjøre det bra. Hvis det er et sted jeg skal sette pers, så skal det være her.

Delmål

– Er årets EM et delmål til det som kommer i årene framover?

– Jeg er ung, og det er absolutt muligheter. Jeg jobber gradvis med å bli bedre og prøver å legge et bra grunnlag. Jeg har lyst til å holde på i noen år til. Enn så lenge løper jeg 100- og 200 meter, men jeg har også mål om å løpe 400 meter på sikt.

– Det er meldt om 32 grader mandag og varmere skal det bli?

– Det tror jeg skal gå, men det blir noe ekstra å passe på. Jeg har ikke bedt om 38 grader, men det kunne vært verre også. For en sprinter er det godt for muskulaturen med litt varme, så jeg skal ikke klage på det. Jeg skal ikke se på varmen som noen ulempe, sa Qarcoo.

Artikkeltags