– Må passe på mens jeg er yngst i klassa

VERDENSMESTER: Arild Busterud (i midten) fra Løten tok gull i kulestøt da VM i friidrett for veteraner startet denne uka. Foto: Privat

VERDENSMESTER: Arild Busterud (i midten) fra Løten tok gull i kulestøt da VM i friidrett for veteraner startet denne uka. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel

Arild Busterud fra Løten har for vane å gjøre det bra i mesterskap. Og årets veteran-VM i friidrett ble intet unntak: to verdensrekorder, tre gull og to sølv ble med hjem fra Malaga. – Jeg må passe på nå når jeg er yngst i klassa, flirer 70-åringen.

DEL

Arild Busterud konkurrerer i klassen M70, som strekker seg fra 70 til 75 år. Og det er ingen bakdel å være blant ungfolene i klassen:

For Løten-karen klinket til med intet mindre enn fem medaljer og to verdensrekorder i løpet av de 14 dagene mesterskapet i Spania varte. Han har deltatt i fem kasteøvelser, i tillegg til kastfemkamp. Og det var i femkampen han sikret seg den andre verdensrekorden i årets VM:

Arild Busterud forbedret verdensrekorden med to poeng da han sikret seg 5.148 poeng fordelt på slegge, kule, diskos, spyd og vektkast.

– Jeg hadde det beste resultatet i fire av øvelsene, og det er jeg selvsagt fornøyd med, sier Busterud sjøl, og utdyper:

– I slegge ble det 56,72 meter, i kule 14,22, diskos 43,35, spyd 29,74 og i vekstkast ble det 21,52. Jeg fikk en veldig god start med slegga, og så fulgte jeg opp med 14,22 i kule - og med tanke på at jeg vant den individuelle kule-konkurransen på 14,05, var det ganske bra. Diskos synes jeg at jeg burde ha fått mer ut av, men spyd, som er min dårligste øvelse, er jeg fornøyd med at jeg klarte å kaste til 29,74, smiler Busterud.

70-åringen innrømmer glatt at han begynte å bli sliten mot slutten av femkampen, men til tross for et heftig program, avsluttet han likevel med et mektig vektkast. Og dermed endte det med en soleklar seier for løtensokningen, som ble verdensmester et lite hav foran nestemann på resultatlista. 420 poeng skilte ned til nummer to.

– Det er jo veldig moro å være med på dette her. Både fordi man har venner fra rundt om i hele verden, som man treffer i forbindelse med VM annethvert år. I tillegg synes jeg fortsatt det er veldig artig å trene, så da er det jo moro å få igjen litt for det også, konstaterer Busterud.

Han kom hjem fra Spania søndag, og det er definitivt roligere hjemme i Løten enn det var i Malaga. hele 8.300 deltakere har vært med i verdensmesterskapet, som altså har gått over 14 dager, og har vært spredt over fire stadioner.

– Men vi sørger for å kombinere litt med ferie også. Vi har bodd på hotell, og særlig første uka var vi veldig heldige med været, forteller Busterud, som begynner å bli en veteran i veteran-VM. Hele 20 år har han deltatt i konkurranseformen, og han har ikke tenkt å gi seg ennå:

– Nei, jeg må jo passe på nå når jeg er av de yngste i klassen, smiler den spreke 70-åringen.

Artikkeltags