Esten Hansen-Møllerud Haugen imponerte i UM: Tok bronse, tross fall

LØP FORT: Esten Hansen-Møllerud Hauen sikret seg bronsemedalje selv om han falt i UM-debuten. Foto: Svein Halvor Moe

LØP FORT: Esten Hansen-Møllerud Hauen sikret seg bronsemedalje selv om han falt i UM-debuten. Foto: Svein Halvor Moe

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Esten Hansen-Møllerud Haugen er blant landets beste 2003-modeller i løping. Det bekreftet Ren-Eng-talentet da han fosset inn til bronsemedalje på 1.500-meter hekk.

DEL

Det til tross for dette er en distanse som 15-åringen har minimalt med erfaring fra. Mest oppsiktsvekkende var det at Esten kapret pallplassering med fall. For på den andre runden gikk det galt med den kvikke nordøsterdølen.

– Jeg satte piggene i bakken og snublet i en hekk. Fallet og uhellet hadde nok sammenheng med at jeg er fersk i denne disiplinen. Det er faktisk første gang jeg deltar i et stevne hvor hekk står på programmet. På bakgrunn av det må jeg nesten si meg fornøyd med at jeg blir topp tre, sier den unge tenåringen.

Ladet opp i lakseelva

Esten Hansen-Møllerud Hauen har en herlig innstilling til idretten. Han er ikke av det seriøse slaget og hevder seg selv om flesteparten av konkurrentene er både større og har mer trening i kroppen. Det er imidlertid bare et fåtall som kan konkurrere med Espen når det gjelder allsidighet og innstilling.

– Jeg er med på det meste og trener når jeg har lyst. Målet mitt da jeg kom hit var å ha det artig. Det har jeg hatt. Fredag kveld var vi ute til sent på kveld og fisket laks. Det var mye laks å se da vi var ute med båten, sa Esten.

Måtte endre strategi

Esten Hansen-Møllerud Hauen ble tvunget til å endre strategi da han gikk i tartandekket allerede etter noen hundre meters løping. Tiendeklassingen hadde i utgangspunktet tenkt å henge seg på teten. Men de fikk en bra luke da Esten falt og mistet rytmen. Han måtte i neste omgang jage for å ta inn løpere.

– De aller fleste som lå bak passerte meg da jeg falt. Jeg klarte heldigvis å hente inn alle med unntak av to. Det var de to som ble henholdsvis en og to.

Han har de to siste årene vunnet sin klasse i Ungdoms-Birken. Dermed sier det seg selv at han er en av favorittene når denne årgangen for aller første gang møtes i UM-sammenheng. Arrangementet som har status som uoffisielt norgesmesterskap for de som er i alderen 15-19 år.

Artikkeltags