Quarcoo knep den siste semifinale-plassen på 200-meter

LITT BAK: Jonathan Quarcoo løp inn til en 4. plass i sitt kvalifiseringsheat, og måtte vente i spenning for å se om tiden holdt. Det gjorde den akkurat. Nå er han klar for semifinale.

LITT BAK: Jonathan Quarcoo løp inn til en 4. plass i sitt kvalifiseringsheat, og måtte vente i spenning for å se om tiden holdt. Det gjorde den akkurat. Nå er han klar for semifinale. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jonathan Quarcoo trodde han var ute av EM etter at han ikke fikk til det til å stemme på 200-meter. Men med tiden 20,77 knep han likevel den siste kvalifiseringsplassen til semifinalen.

DEL

Jonathan Quarcoo løp sitt forsøksheat på gromdistansen 200-meter tidlig onsdag formiddag. Det gikk ikke helt som Elverum-gutten hadde planlagt. Han endte på en 4. plass med tiden 20,77, og trodde selv at håpet om en semifinaleplass var ute.

Fra sidelinjen fikk han imidlertid se at tidene i de andre heatene heller ikke var av det beste slaget, og da alle heatene var i mål - ble det klart at 20,77 holdt til en semifinale for 21-åringen.

Han knep med det den siste plassen til semifinalen, som løpes kl. 20.15 onsdag kveld.

Der må han antakelig bedre tiden sin betraktelig, om han skal ha noe håp om å avansere ytterligere.

Quarcoo har en personlig bestetid på distansen på sterke 20,39, og må nok ned mot pers om han skal hevde seg i det sterke startfeltet i neste runde.

– Jeg har fått en ny sjanse, selv om jeg gjorde det vanskelig for meg selv. Jeg følte at svingen satt ganske greit, men så ble det litt tungt på oppløpssiden. Årsaken til det er jeg litt usikker på. Det må være lov å si at beina ikke fungerte helt optimalt. Jeg får få noe behandling og se om det ordner seg. Nå gjelder det bare å nullstille seg og gi alt, sa Quarcoo til NTB.

Røk ut på 100 meter

Jonathan Quarcoo fikk det tøft i semifinalen på 100 meter etter å ha tatt seg videre fra kvalifiseringen. 10,45 var ikke godt nok til å sikre finaleplass for 21-åringen.

EM i Berlin er Quarcoos andre mesterskap på seniornivå. Han var med under VM i London sist år også.

Artikkeltags