Godt på vei til toppformen og EM, men har ikke valgt øvelse

IMPONERER: Jonathan Quarcoo har imponert i 100- og 200-meter denne sesongen, men det er enda ikke klart hvilke øvelser Quarcoo kommer til å løpe under EM. Bildet er fra Bislett Games

IMPONERER: Jonathan Quarcoo har imponert i 100- og 200-meter denne sesongen, men det er enda ikke klart hvilke øvelser Quarcoo kommer til å løpe under EM. Bildet er fra Bislett Games Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med EM i Berlin om en måned er det ikke lenge igjen til sesongens høyepunkt for Jonathan Quarcoo. Elverumsingen har imponert i 100- og 200-meter denne sesongen, men det er enda ikke klart hvilke øvelser Quarcoo kommer til å løpe under EM.

DEL

Det er ingen tvil om at Jonathan er i rute før EM i Berlin om en måned. Torsdag imponerte elverumsingen under Boysen Memorial på Bislett.

I 0,9 sekunders medvind løp Quarcoo inn til ny personlig rekord på 100-meter med tiden 10,22. Det er fire hundredeler bedre enn han hadde tidligere. Senere på kvelden løp Quarcoo på 20,80 på 200-meter, noe som er et stykke bak hans personlige rekord på 20,39.

Norges raskeste mann vant likevel begge distansene og fikk i tillegg med seg en stevnerekord på den korteste distansen.

Godt på vei

Det er bare en måned igjen til EM i Berlin for Jonathan Quarcoo, men det er enda ikke helt klart hvilke øvelser han skal løpe.

– Vi har ikke helt bestemt oss enda. Men vi tar utgangspunkt i både 100-meter og 200-meter. Vi tror at Jonathan har størst sjanse for å gå videre på 200-meter, men vi har ikke bestemt oss enda. Uansett blir målet finale i EM, sier trener, Mette Karin Ninive.

Hun er også svært fornøyd etter torsdagens gode resultater, og mener det gir gode utsikter for EM.

– Nå ser det ut som det har letta litt for Jonathan etter Boysen Memorial. Målet er jo selvfølgelig å finne toppformen til EM og etter stevnet på torsdag ser det veldig positivt ut.

Trene kvalitet

Quarcoo og Ninive er ikke ferskinger når det kommer til EM, og treningsplanene for å nå toppformen er klare.

– Nå rett etter stevnet på Bislett skal vi ha en uke med roligere intensitet og større mengde. Ellers skal vi følge mye av det samme som vi gjorde før EM i fjor. Det blir fokus på kvalitet og kanskje også noen småstevner i Olso og Karlstad, sier Mette Karin Ninive.

EM arrangeres i Berlin 6. til 12. August. Der er Jonathan Quarcoo kvalifisert til 100-meter mandag 6. August og 200-meter onsdag 8. August.

Artikkeltags