Quarcoo knuste all motstand - dobbelt norgesmester igjen

SOLEKLART RASKEST: Jonathan Quarcoo befestet sin posisjon som Norges raskeste mann med å sikre seg NM-titlene både på 100- og 200-meter i Byrkjelo denne helgen.

SOLEKLART RASKEST: Jonathan Quarcoo befestet sin posisjon som Norges raskeste mann med å sikre seg NM-titlene både på 100- og 200-meter i Byrkjelo denne helgen.

Jonathan Quarcoo sikret seg helgens andre NM-gull med solid margin, da han løp inn til seier på 200-meter søndag.

DEL

Fredag sikret han helgens første NM-tittel da han vant 100-meterfinalen. Søndag fulgte han altså opp med en solid seier på 200-meter.

I finalen løp han inn til tiden 20,84 - altså et godt stykke bak hans egen personlige rekord på 20,39 - men et hav av tid foran nestemann:  Mathias Hove Johansen fra Idrettslaget Skjalg på tiden 21,44. Siste pallplass var det Muhammed Dodou Jatta fra Norna-Salhus IL som sikret seg, på tiden 21,57.

Og med to seire av to mulige denne helgen, kopierte altså Jonathan Qurcoo sin egen NM-innsats fra 2017, da han også vant både 100- og 200-meter.

Dermed befester Orion-løperen sin posisjon som Norges desidert raskeste mann.

– Forferdelig vær!

Østlendingen ba Quarcoos trener, Mette Karin Ninive oppsummere NM-helgen i Byrkjelo. Det gjorde hun på denne måten:

– Det har vært et forferdelig vær med mye regn og masse motvind, men likevel gjør Jonathan veldig fine løp. I 100-meter-finalen leverte han en veldig god tid med tanke på hvor sterk motvind det var. Når det blåser så mye, går det faktisk utover teknikken om man ikke er en ren kraftløper, forklarer Ninive, og legger til:

– Det var registrert 2,8 i motvind, men jeg tror det var mer - for det var en voldsom kastevind på stadion.

Og med regn og vind og ned mot 12 varmegrader, fikk sprinttreneren det travelt med å sørge for at Quarcoo holdt seg så tørr og varm som mulig.

– Jeg løp rundt her med buffer og klær, og vi kom oss da gjennom dagen. Jonathan løp to veldig gode forsøk og semi på 200-meter på lørdag, og det er en utfordring å ha så mange løp i beina når det er så kaldt, påpeker Ninive, som likevel fikk se sin elev storme inn til en soleklar seier i finalen på 200-meter søndag.

– Da var det fortsatt motvind, men heldigvis var det tørrere i dag. 20,84 i den vinden er rett og slett veldig bra. Han vinner jo med soleklar margin til nestemann, påpeker Ninive.

– Viktig å være Norges raskeste mann

Og Quarcoo sjøl er også godt fornøyd med egen innsats:

– Jeg er veldig fornøyd. Det var bra med tilskuere og god stemning, og da er det gøy å løpe, konstaterer 21-åringen, som fortsetter å dominere på de raskeste distansene i norsk friidrett.

– Det er inspirerende å få ut en sånt løp som på 200-meter i dag. Og for min del er det veldig morsomt å vinne og å prestere nå når norsk friidrett er i en sånn framgang. Det betyr mye for meg, konstaterer Quarcoo, som altså forsvarte begge sine NM-titler fra i fjor.

– Det er klart det er viktig å være Norges raskeste mann. Man blir aldri så stor at et norgesmesterskap ikke er viktig. Og det bør man kanskje ikke bli heller, konstaterer Mette Karin Ninive, som har vært Orion-stjernens faste trener siden hun oppdaget ham for snart seks år siden.

På den tiden har de rukket å bli en dynamisk duo, som reiser både nasjonalt og internasjonalt for å konkurrere på de raskeste banene og de raskeste mannfolka i verden.

Og med debut i Bislett Games og en semifinale på 200-meter i EM, fortsatter Jonathan Quarcoo å ta nye steg. Denne helgen befestet han altså sin posisjon som den raskeste sprinteren i Norge.

Nå gjenstår kun Trond Mohn Games i Bergen og junior-NM kommende helg for 21-åringen, før det er tilbake på treningsfeltet for å forberede nok en sesong.

– Man kan ikke tillate seg å slippe opp på det nivået her. NM-gull kommer ikke av seg sjøl, så det er bare å fortsette å jobbe på for å fortsette å vinne. Men det er klart det er morsomt å ta med seg to titler på tampen av sesongen, smiler Norges raskeste mann.

Artikkeltags