Rekordlav NM-deltakelse fra Hedmark: – Skuffende

ENER: Jonathan Quarcoo er Hedmarks ubestridte ener i friidrettssirkuset. Han er en av bare ni Hedmark-utøvere som deltar i helgens NM i friidrett. Der er han soleklar favoritt både på 100- og 200-meter. Foto: NTB scanpix

ENER: Jonathan Quarcoo er Hedmarks ubestridte ener i friidrettssirkuset. Han er en av bare ni Hedmark-utøvere som deltar i helgens NM i friidrett. Der er han soleklar favoritt både på 100- og 200-meter. Foto: NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

Rundt 30 utøvere fra Hedmark er kvalifisert til senior-NM i friidrett. Kun ni tar turen. – Det er litt skuffende. Spesielt med tanke på at vi selv skal arrangere NM neste år, sier utviklingsansvarlig i Hedmark og Oppland friidrettskrets, Dag Kåshagen.

DEL

Jonathan Quarcoo er naturlig nok det store Hedmark-håpet før helgens senior-NM i friidrett.

Sprinteren som nylig kom hjem fra EM, er favoritt både på 100- og 200-meter i mesterskapet som arrangeres i Byrkjelo i Sogn og Fjordane.

Og nettopp den geografiske plasseringen kan ha hatt en innvirkning på deltakelsen fra Hedmark-utøverne.

– Det er kronglete å komme seg dit, og jeg tror nok flere hadde dratt om NM hadde blitt arrangert i én av de store byene. Samtidig kan man ikke alltid legge mesterskap til de største stedene, påpeker Dag Kåshagen overfor Østlendingen.

Han mener imidlertid at det er skuffende at bare ni utøvere fra Hedmark tar turen over fjellet til årets NM.

– Med i alle fall tre ganger så mange kvalifiserte som de som faktisk reiser, gir det et litt rart signal. Noen har helt sikkert gode grunner som skader eller liknende, men det er nok også en god del som ikke prioriterer dette, sier Kåshagen.

Topp-tunge

I tillegg til Jonathan Quarcoo, deltar Carl Emil Kåshagen, Mauritz Kåshagen, Sigurd Ruud Skjeseth, Emil Oustad, Odd Gundersen Sagbakken, Marius Grinden, Tiril Malm Sunde, Lene Onsrud Retzius og Donavan Miloss i årets friidretts-NM.

To av disse representerer heller ikke Hedmark-klubber (Retzius og Ruud Skjeseth).

– Vi er litt topptunge, og det er egentlig ganske spesielt. Jeg synes rekrutteringen er god, men mange velger nok å sende sine yngste utøvere på junior-NM eller UM, som arrangeres de kommende to helgene, påpeker Kåshagen.

Orion: – Må øke rekrutteringen

Det får han medhold i av Kristian Skjeseth i FIK Orion:

– Junior-NM arrangeres på Bislett, og mange av de yngre satser mot det mesterskapet. For dem blir det langt å dra til Byrkjelo for å ryke ut i forsøket, og se resten av stevnet fra tribunen, påpeker Skjeseth, som påpeker at klubben heller ikke historisk sett har hatt mange utøvere i NM.

– Jeg er ikke så bekymret for at vi ikke har flere i NM, men er mer opptatt av at vi må øke rekrutteringen. Mitt inntrykk er at mange av de yngste ikke synes det er så stas å reise rundt å konkurrere, og det er vi nødt til å gjøre noe med. Der har vi ikke vært flinke nok mener Skjeseth.

Artikkeltags