Norgesmester i debuten

FLØY HØYT: Storm Håkon Koksvik fra Grue gikk helt til topp i sin NM-debut. Nå håper 17-åringen at han kan klare kravet til U-EM. Alle foto: Thore-Erik Thoresen

FLØY HØYT: Storm Håkon Koksvik fra Grue gikk helt til topp i sin NM-debut. Nå håper 17-åringen at han kan klare kravet til U-EM. Alle foto: Thore-Erik Thoresen

Artikkelen er over 2 år gammel

Han har virkelig bykset inn på den nasjonale friidrettsscenen, Storm Håkon Koksvik fra Tjura i Grue. Søndag ble han seniornorgesmester i høyde, i sitt første NM noensinne!

DEL

Det er sjelden at noen overrasker så til de grader som Storm Håkon Koksvik gjorde denne NM-helgen.

Fra å være en relativt anonym høydehopper, fløy Grue-gutten over 2,04 i seniorklassen, og sikret seg med det sitt første NM-gull, på like mange forsøk.

Slikt blir definitivt lagt merke til:

– Jeg merker at de andre konkurrentene tar meg mer på alvor nå. Jeg blir liksom litt mer inkludert i gjengen, sier en strålende fornøyd Storm Håkon, som for alvor intoduserte seg i toppen da han vant UM for to uker siden.

Det var også første gang han strakk seg over to meter.

– Det er klart det er veldig inspirerende å vinne NM og å klare å hoppe over to meter i to konkurranser på rad. Det viser at satsingen jeg har gjort denne sesongen virkelig har hjulpet, konstaterer 17-åringen, som tok valget om å flytte fra Grue til Stange for å få en bedre treningshverdag.

– Det er ikke verdens største friidrettsmiljø på Tjura akkurat, humrer 17-åringen, som dermed pakket treningsbagen og flyttet inn på hybel på Stange.

– Jeg går friidrettslinja der, men den største framgangen har jeg nok fått ved å bli en del av et større miljø. Det har blitt en del trening alene i tillegg til på Grue i årene før det, forteller Koksvik, og legger til:

– Det er utrolig inspirerende å se at jeg har fått så stor framgang så raskt. I det siste stevnet utendørs i fjorårssesongen hoppet jeg 1,90 - og så har det gått gradvis bedre og bedre, sier høydehopperen, som nå også begynner å nærme seg kravet til U-VM og U-EM.

– Kravet til ungdoms-EM som arrangeres i 2017 er 2,12, så det virker ikke helt utenkelig at jeg kan klare. Jeg hadde gode forsøk på 2,10 i helgen, forteller Koksvik, og legger til:

– Kravet til U-VM som er i år er 2,16. Det er så klart tøft, men om progresjonen fortsetter finnes det en liten mulighet for at det kan gå. Jeg skal i alle fall fortsette å satse for fullt og se hvor god jeg kan bli!

Artikkeltags