Her er årets ti topposter – men i år blir det ingen skolekonkurranse

UT PÅ TUR: Morten Berntsen og Unni Thoresen sørger for at ti topposter er klare for tursesongen i Løten.

UT PÅ TUR: Morten Berntsen og Unni Thoresen sørger for at ti topposter er klare for tursesongen i Løten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ti topposter i Løten er klare, men i år blir det ingen vandrepokal å kjempe om for skoleelever som deltar.

DEL

– Det blir ingen konkurranse mellom skolene, sier Unni Thoresen, leder for Barnas turlag i Løten.

Etter 13 år med skolekonkurranse har skolene selv gitt tilbakemelding om at de ønsker et nytt opplegg, med mindre fokus på konkurranse.

– Kanskje var det på tide å tenke nytt. Nå prøver vi, og så får vi se hva det gjør med deltakelsen, sier Thoresen.

Dermed utgår både vandrepokal og klassepremier, men det skal fortsatt trekkes ut premier blant de unge deltakerne. Nytt av året er det at også barnehagene inviteres til å delta.

– Vi vil dele ut klippekort i barnehagene og på skolene, og så skal de leveres inn på Tingberg når sesongen er slutt, sier Unni Thoresen.

Delte meninger

Turlaget er ikke de eneste som har endret opplegget etter innspill fra skolene. Tidligere i år inviterte Nordbygda/Løten ski til skikveld, som en videreføring av den tradisjonelle skoleskistafetten. Kommunalsjef for oppvekst i Løten, Inger Torun Holmgren, vil likevel ikke si at skolene er redd for konkurranse.

– Nei, vi er ikke redd for konkurranse. Vi er opptatt av at ungene skal røre på seg, og jeg er helt sikker på at skolene vil støtte og bygge opp under det kjempefine folkehelsetiltaket som toppturene er, sier hun.

– Nå får vi en annen innfallsvinkel, i tråd med det vi foreslo, tilføyer kommunalsjefen.

Ute på skolene er nok meningene delte, påpeker Marit Schjerpen, fungerende rektor på Jønsrud skole.

– Jeg tenker at pokalen er en motivasjonsfaktor, noe å strekke seg etter. Poenget er å komme seg ut på tur, og toppostene er et kjempefint opplegg, sier Schjerpen.

Varierte turer

Postene skal stå ute fra 1. mai. Som vanlig blir det ti turmål i Løten, noen faste og noen nye. På lista er Gjetholen, rundtur ved Målia, Klekkefjellet, Korpreiret, topp ved Stålsætertjernet og Slethellkoia i Mosjømarka, gapahuk i Nordbygda, Hanakneberget i Østre Skogbygd, Rudstadrunden ved Skøien og Trostholshagan.

– Vi prøver å få til varierte alternativ, slik at alle skal finne noen turer de kan delta på, sier Morten Berntsen i Løten krets av Hamar og Hedemarken turistforening.

Og selv om vandrepokalen utgår, får de yngste ei gulrot å strekke seg mot. Sponsorer betaler dagsopphold i Ankerskogen svømmehall for barn og unge som besøker seks eller flere poster.

Artikkeltags