En strålende høst lakker mot vinter

SKISTUA-VERTSKAP: May Solveig Barmoen og Håkon Fiskvik bød på nystekte vafler og wienerbrød, samt varm og kald drikke.

SKISTUA-VERTSKAP: May Solveig Barmoen og Håkon Fiskvik bød på nystekte vafler og wienerbrød, samt varm og kald drikke.

Artikkelen er over 3 år gammel

En sjeldent fin og varm høst med mye strålende vær ebber ugjenkallelig mot vinter!

DEL

Midtveis i oktober nyter vi fortsatt godt av varme solstråler, men alt det gode har en ende. Om ikke altfor lenge kommer Kong Vinter til å feste sitt jerngrep over snødekte fjell og landskap.

Høsten med all sin fargeprakt er på hell. Bladene fra løvtrærne har falt og nå er det bare lerka med sine sennepsgule nåler som lyser opp på høstmørke dager.

Kanskje skyldes det klimaendringer og global oppvarming. En ting er i hvert fall sikkert; For turglade mennesker har den lange og varme høsten bydd på uvanlig mange muligheter til å komme seg ut på tur i skog og mark. Da er det neppe noen ulempe at Skistua i Haveren på Tynset holder åpent for servering.

– De siste årene har det vært tradisjon at Tynset Turlag har hatt åpent på Skistua for turgåere noen timer to søndager på senhøsten. I år er det 16. og 30. oktober, sier Håkon Fiskvik og May Solveig Barmoen som var vertskap sist søndag.

De bød på nystekte vafler og wienerbrød, i tillegg til kaffe, te og saft. Og om turværet ikke viste seg fra sin aller beste side syntes de ikke det gjorde så mye.

– For besøket på Skistua er det egentlig like greit. I strålende vær går folk helst på toppturer, sier Fiskvik og Barmoen.

De legger til at det sjeldent er helt fullt, men er fornøyd med at det likevel er mange turgåere som legger turen innom Skistua for en rast og forfriskninger.

Artikkeltags