Nå kan du krysse grensa med snøscooter

(Foto: ScanStockphoto)

(Foto: ScanStockphoto)

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg er glad for å kunne fjerne et grensehinder, forenkle regelverket og gjøre det lettere for snøscooterkjørere i Norge og Sverige, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

DEL

I dag undertegnet han en avtale om grenseoverskridende snøscootertrafikk mellom Norge og Sverige. Avtalen innebærer at personer med norsk førerett for snøscooter og personer med svensk kompetansebevis for snøscooter kan kjøre slike kjøretøy i begge land.

Bakgrunnen for avtalen er at personer med svensk førerett for snøscooter ikke har hatt mulighet til å kjøre snøscooter lovlig i Norge, fordi det i Norge stilles krav om førerkort i klasse S. I Sverige er det tilstrekkelig å ha et kompetansebevis for å kunne kjøre snøscooter, men dette har ikke vært gyldig for kjøring i Norge. Dette har ført til utfordringer spesielt i grensetraktene, eksempelvis i alpinnæringen som sysselsetter mange svenske sesongarbeidere.

– Vi har nå oppnådd en gjensidig anerkjennelse av hverandres førerrettigheter, og jeg er sikker på at avtalen vil ha positiv virkning for både privatpersoner og næringsvirksomhet, sier Solvik-Olsen.

Han undertegnet i dag avtalen i Stockholm sammen med den svenske næringsministeren Anna Johansson.

Både i Norge og Sverige stilles det krav til opplæring og prøve for å kunne føre snøscooter, slik at grunnleggende krav til sikkerhet må anses ivaretatt gjennom de respektive land sitt regelverk for førerett for snøscooter.

LES OGSÅ:

Artikkeltags