40 poster venter på turorientererne

KLART FOR JAKT: – Med jakten på postene blir turen i skog og mark enda mer spennende og fin, sier Kjersti Aagaard i o-gruppa i Kjellmyra IL.

KLART FOR JAKT: – Med jakten på postene blir turen i skog og mark enda mer spennende og fin, sier Kjersti Aagaard i o-gruppa i Kjellmyra IL. Foto:

Turorientering har alltid vært populært i Åsnes og Våler. Litt varierende deltakelse har det naturlig nok vært, blant annet på grunn av de stekhete dagene hele sommeren. Nå håper man på en oppgang igjen.

DEL

Det er 40 poster som venter på turorientererne. 20 av dem finner man i Kjølaberget i Åsnes, 10 er ved Trangen og 10 på Haslemoen i Våler.

– Det er som regel de samme deltakerne som er med år etter år. Det er vanskelig å få med nye. Men det er mange på tur ute i skog og mark, så vi håper at de kan ta et skritt videre og registrere seg ved de forskjellige postene og ved stolpene i stolpejakten. Begge deler er i samme områder, sier Kjersti Aagaard, en av o-veteranene i Kjellmyra idrettslags o-gruppe.

Det nærmer seg raskt 50 år med turorientering i Åsnes, og nå håper man at man med kombinasjonen tur-o og stolpejakt skal få fart på det hele igjen.

– Det er ingen tvil om at folk fortsatt vil ut på tur, og det kan bli enda mer moro med det hvis man leter litt etter noe på turen, som tur-o-postene, sier Aagaard.

Posene med kart til jakten kan man skaffe seg ved Circle K-stasjonen på Flisa og tre Joker-butikker i Åsnes.

Artikkeltags