Gå til sidens hovedinnhold

Fikk penger til sykkelparkering

Artikkelen er over 4 år gammel

Samferdselsdepartementet deler ut 122 millioner til gang- og sykkelveier i Norge, der tre tiltak i Hedmark er tilgodesett med til sammen 11,2 millioner kroner.

– Vi ønsker å ta bedre vare på myke trafikanter, og derfor bevilger vi nå 122 millioner kroner til gang- og sykkelveier i 2017. Pengene skal brukes til å raskt få på plass tiltak som øker framkommeligheten for gående og syklende, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Tilskuddene fordeles til 50 forskjellige kommuner og fylkeskommuner og til 80 ulike tiltak. Statens vegvesen mottok totalt 64 søknader om tilskudd.

– Jeg er glad for at vi nå kan gi ekstra midler til såpass mange spennende tiltak over hele Norge. Dette vil utvilsomt bidra til bedre trafikksikkerhet, sier samferdselsministeren.

I Hedmark er det tre prosjekter som får støtte for til sammen 11,2 millioner kroner. Ringsaker kommune får 6 millioner kroner til sykkelveg over Buttekvernmyra, Tynset kommune får 700.000 kroner til sykkelparkering i skoleområdet i Tynset sentrum samt at Åsnes kommune får 4,5 millioner kroner til gang- og sykkelveg langs fv. 455, Søgårdshaugen-Skybak.

Tiltakene som har fått tilskudd innebærer blant annet oppmerking av sykkelfelt, sykkelparkering, turveier og bedre skilting. Nord-Trøndelag får den største utbetalingen med 15,27 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken