De regjerende sluttspillmesterne fra Asker har skumle hensikter også i inneværende sesong. Det har sesongens sju første kamper dokumentert til fulle.

Torsdagens seier satt samtidig langt inne.

Bortefansen i Grünerhallen fikk riktignok grunn til å juble allerede etter to minutter og 55 sekunders spill. Da satte den svenske backen Victor Björkung inn 1-0 på lekkert vis etter forarbeid av Mikkel Christiansen og Max Krogdahl.

Flere scoringer ble det ikke i første periode, men i midtperioden slo Grüner knallhardt tilbake med scoringer av Rolf Aastad og Kristian Kucera. Superveteranen Anders Bastiansen utlignet så for Frisk, en scoring som lenge så ut til å sende kampen til forlengning.

Gustafsson avgjorde

Med tre minutter igjen av ordinær tid prikket imidlertid svenske Hampus Gustafsson inn den matchvinnende scoringen for gjestene fra Askjer. Dermed har Frisk fortsatt til gode å avgi poeng denne sesongen.

Tabelltoer Stavanger holder følge. Torsdag ble det 3-1-seier mot Sparta på hjemmebane. Dan Kissel, David Morley og Steinar Klavestad scoret for siddisene. Dermed skiller det fortsatt tre poeng opp til Frisk på tabelltoppen.

I lokaloppgjøret mellom poengløse Manglerud Star og Vålerenga gjorde bortelaget kort prosess. Tre scoringer i første periode signet Martin Røymark, Thomas Olsen og Oskar Blegen gjorde veien tilbake i kampen altfor lang for Manglerud Star.

En redusering i midtperioden hjalp lite. Vålerenga sørget for at det til slutt endte 5-1.

Storhamar-smell

Komfortabelt vant til slutt også Lillehammer i bortemøtet med nyopprykkede Narvik, men det var likevel først i siste periode at gjestene avgjorde kampen. Da sprakk Narvik og slapp inn ikke mindre enn fire scoringer.

Stian Nystuen spilte en avgjørende rolle for Lillehammer med to scoringer i tredje periode.

Langt mindre heldige var mjøskollega Storhamar torsdag. Bortekampen mot Stjernen endte med 1-2-tap, hvilket betyr at østfoldingene tok sine første poeng for sesongen.

Braden Christoffer ble matchvinner for Stjernen med åtte minutter igjen å spille av tredje periode.