Endelig skitur med vaffel på Flishøgda

VAFLER PÅ TOPP TRE-LISTA: Mathias (6), Daniel (10) og Maia (12) Kilde Haug synes vaflene på Rogstadbakkvollen er på topp tre over de beste. Det er gammel oppskrift, sier verter Lill og Thor Bergerengen.

VAFLER PÅ TOPP TRE-LISTA: Mathias (6), Daniel (10) og Maia (12) Kilde Haug synes vaflene på Rogstadbakkvollen er på topp tre over de beste. Det er gammel oppskrift, sier verter Lill og Thor Bergerengen. Foto:

Skiløypene i sentrum lar vente på seg. Men på Flishøgda skryter skiløperne av både snøforhold og gode løyper. Søndag åpnet også serveringshytta på Rogstadbakkvollen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Nesten ingenting er som å ha gått seg varm, kanskje svett, kjent at skiene sitter, armene kan stake, og nyte snøstille skog og en vinterhimmel med et spekter av farger. Og så komme fram til ei vedfyrt seterstue, kjøpe nystekte vafler over et lite bord og varm drikke. Sette seg og kjenne at kropp og hode blir ganske så stille, mens vaffelhjertene passerer ens eget dunkende hjerte.

Mye folk gjennom jula

Søndag var det sesongåpning på Rogstadbakkvollen. Setra ligger cirka fire kilometer fra Trysilvegen, i midten av flere sløyfer det går an å gå. Man kan gå fra vegen og opp, eller om Skallberget (746 m.o.h.), Botningkjølen eller Halvorsberget. Alt avhenger av hvor langt man vil gå. Løypenettet kjøres på dugnad av Elverum Turforening.

– Alle løyper er kjørt opp nå, sier områdesjef for Flishøgda, Thor Bergerengen.

Han og kona Lill har serveringsvakt den første søndagen i sesongen. Det renner folk inn døra i ett sett, og vil ha de spesielle vaflene som stekes etter gammel oppskrift, toddy, kakao eller kaffe. De steker vafler og koker vann så raskt det lar seg gjøre.

– Det har vært mye folk her i jula. Ikke så rart, siden det har vært så snøfattig i Leiret, sier Thor.

Svenkerudvollen i Svartholtet har hatt som tradisjon å åpne 2. juledag. Det ble avlyst i år også.

– Kunne mannskap som var satt opp på vakter i Leiret ha blitt flytta dit snøen er, altså Rogstadbakkevollen?

– Det har vi ikke diskutert, sier Thor.

Topp tre

Familien Kilde Haug har gått fra Trysilvegen og opp til Rogstadbakkvollen. Mathias (6), Daniel (10) og Maia (12) er på sin tredje skitur i vinter, de to foregående var på Budor. De liker å gå på ski, og går både klassisk og skøyting.

– Det er fint å gå her. Ikke så mye tett skog og barnåler i sporet som i Svartholtet, sier Maia.

– Men du må ikke glemme vaflene her. De er topp fem, altså, sier Maia.

– Nei. Topp tre, sier Daniel.

Så er den saken avgjort.

LES OGSÅ: Skikjendiser skryter av Budor

Artikkeltags