Gå til sidens hovedinnhold

Frivillige har åpen linje i Løten: – Nå handler det om å være medmenneske

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg tenker at samtaletelefonen kan være en lynavleder i ei tid da mange sitter hjemme og er engstelige, sier Frøydis Kjøs i Løten Røde Kors.

Hun organiserer tilbudet som de frivillige i Løten Røde Kors dro i gang forrige uke, sammen med Løten kommune. Samtaletelefonen er betjent sju dager i uka, fra tidlig formiddag til sent på kvelden. Ordningen vil fortsette så lenge det er behov, det vil si så lenge korornaviruset gjør det vanskelig å leve et normalt liv.

– Folk ser på nyhetene og murer seg inne. Noen har ikke familie rundt seg, da kan det bli ekstra tungt, sier Frøydis Kjøs.

Samtaletelefonen er akkurat det som ligger i navnet; noen å ringe til for å prate om løst og fast. Det er ikke en telefon for faglige spørsmål om sykdom og smitte. Det er heller ikke ment å være en krisetelefon, understreker Kjøs.

– Du må ikke være i krise for å ringe. Kall det gjerne en skravletelefon, sier hun.

Foreløpig har det ikke vært mange henvendelser, men det kan skyldes at innbyggerne i Løten ikke vet om tilbudet, mener Frøydis Kjøs. Hun organiserer samtaletelefonen og er selv én av de 14 frivillige som deltar i ordningen.

– Vi har to på vakt hver dag. Alle har skrevet under på taushetserklæring, så det er trygt å ringe. Ikke noe blir skrevet ned, sier Kjøs.

Les også

– Jobbene som ingen vil ha, er plutselig de viktigste vi har

Det er verken eksperter eller fagfolk som betjener samtaletelefonen, men helt vanlige folk i lokalsamfunnet, som ønsker å bidra ved å gi av sin tid.

– Nå handler det om å være medmenneske, sier Frøydis Kjøs.

Samtaletelefonen har nummer 908 91 930.

Kommentarer til denne saken