Torilds juleønske: – Vi trenger flere frivillige, ellers går det ut over brukerne

JULEØNSKE: Torild J. Edvardsen er daglig leder ved Løten frivilligsentral, der det stadig er behov for flere gode hjelpere.

JULEØNSKE: Torild J. Edvardsen er daglig leder ved Løten frivilligsentral, der det stadig er behov for flere gode hjelpere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Løten frivilligsentral har mange gode hjelpere, men trenger flere frivillige, både til matutkjøring og andre oppgaver.

DEL

– Jeg er avhengig av å ha mange ja-folk, og det har jeg, men nå trenger vi enda flere, sier Torild J. Edvardsen, daglig leder ved Løten frivilligsentral.

Hun har i dag 40 faste matutkjørere, som sørger for at hjemmeboende eldre får varm middag levert på døra fra kjøkkenet på Løten helsetun. Det kjøres ut mat hver dag, hele året. I fjor sørget de frivillige for å kjøre ut til sammen 13.559 middagsporsjoner.

– Har vi ikke nok frivillige, så går det ut over brukerne, fastslår Torild.

Hun skulle gjerne hatt flere yngre pensjonister med på laget, og selvsagt andre som har mulighet til å stille opp på dagtid. Folk bestemmer selv hvor mye de kan bidra, og enten det er flere timer i uka eller én gang hver femte helg, så blir Torild glad.

– For meg er alle frivillige like mye verdt, sier hun.

Matutkjøring er langt fra den eneste oppgaven. Frivillige stiller også opp når noen trenger hjelp med å handle eller skyss til legen. Frivillige leder gågrupper, koker kaffe og sørger på forskjellig vis for helse og trivsel både for seg selv om andre.

Til sammen dreier det seg om nær aktive 100 frivillige, som utfører godt over ti årsverk.

– Men vi trenger absolutt flere. Jeg er fryktelig redd for å bruke opp folka mine, sier Torild J. Edvardsen.

Hun ønsker seg samtidig flere medlemmer, som ved å betale et éngangsbeløp på 50 kroner blir medeiere i Frivilligsentralen.

Onsdag 12. desember blir det julekaffe for de frivillige i lokalene på Bøndernes Hus.

Artikkeltags