Frykter for bygdetreffets framtid

FRIVILLIGE: Solvor Martinsen(t.v) og Kjellrun Dahl Schulstad (t.h) har vært primus motor for Hernes Bygdetreff i fem år. Nå håper de noen vil ta over stafettpinnen. Hvis ikke er det slutt. I midten: Mari Opseth ved Møteplassen i Elverum. Foto: Anita Høiby Gotehus

FRIVILLIGE: Solvor Martinsen(t.v) og Kjellrun Dahl Schulstad (t.h) har vært primus motor for Hernes Bygdetreff i fem år. Nå håper de noen vil ta over stafettpinnen. Hvis ikke er det slutt. I midten: Mari Opseth ved Møteplassen i Elverum. Foto: Anita Høiby Gotehus

Artikkelen er over 3 år gammel

– Om vi ikke får noen til å ta over etter oss blir Hernes Bygdetreff lagt ned, sier Kjellrun Dahl Schulstad (80) og Solvor Martinsen (79).

DEL

Duoen har vært primus motor for treffet siden 2011, og har siden i sommer forsøkt å finne etterfølgere, men uten hell.

Dermed kan torsdagens treff på Druidenes Hus i Hernes denne uka bli den aller siste.

– Vi har en kjerne på mellom 20 og 25 stykker som er innom hver eneste gang, og setter stor pris på treffet. Det vil derfor være utrolig synd om det hele må legges ned, sier Schulstad og Martinsen.

Én gang i måneden

Hernes Bygdetreff ligger under Møteplassens vinger, og har siden nevnte år hatt frivillige til å lede og avholde treffene.

Den sosiale sammenkomsten gjennomføres én gang i måneden i 10 måneder i løpet av året, og inneholder alt i fra sang, musikk og bevertning, til aktuelle foredrag og hjernetrim.

Tror mange vegrer seg

Daglig leder Mari Opseth ved Møteplassen i Elverum, tror mange vegrer seg for å ta over stafettpinnen fordi de tror at det å lede bygdetreffene er mye mer alvorlig enn det faktisk er.

– Det folk er redde for er nok at de skal måtte stå foran alle og snakke og underholde, men det er ikke slik i det hele tatt. Det hele er uhøytidelig, og man er på ingen måte noen konferansier, sier Opseth med et smil.

Hun påpeker at man ikke nødvendigvis trenger å være bare én eller to personer, men også en gruppe på flere som kan dele litt på ansvaret seg imellom.

– Er man for eksempel fire-fem stykker blir ikke jobben stor. Det kan både være yngre og eldre, og man trenger ikke nødvendigvis å være fra Hernes. Litt forpliktelser blir det jo selvfølgelig, men det er kun snakk om én dag i måneden, sier Opseth.

Vil hjelpe etterfølgerne

Kjellrun Dahl Schulstad og Solvor Martinsen håper naturligvis at torsdagens bygdetreff i Hernes ikke blir den siste, og tilbyr mer enn gjerne både hjelp og veiledning overfor sine eventuelle etterfølgere.

– Det er bare hyggelig, og ikke noe problem i det hele tatt! sier de to i kor, før Martinsen fortsetter:

– Og hvis noen kunne tenke seg å bidra er det bare å ta kontakt med enten meg, Kjellrun eller Mari, sier hun.

Artikkeltags