Skal snakke om aktive eldre

KOMMER: Astrid Nøklebye Heiberg (80) holder foredrag i Elverum onsdag formiddag 26. oktober.

KOMMER: Astrid Nøklebye Heiberg (80) holder foredrag i Elverum onsdag formiddag 26. oktober.

Artikkelen er over 3 år gammel

Aktive eldre er det mange av. Astrid Nøklebye Heiberg (80) er blant dem. Onsdag kommer hun til Møteplassen i Elverum for å holde et foredrag som er åpent for alle.

DEL

Aktive eldre er da også et stikkord for Elverum frivilligsentral. Der er man hver uke i sving med alt fra besøksvenner og leksehjelp, trimgrupper, hobbyegruppe og aktivitetskafé, for å nevne noe.

– Arbeidet som frivillig kan gi hverdagen en dypere mening for mange, sier leder Randi Stensløkken Moen.

Onsdag formiddag kommer Astrid Nøklebye Heiberg (80) på besøk til Møteplassen for å snakke om aktive eldre. Arrangementet er åpent for alle, og gratis. Det blir også servering.

– Vi har fått i stand dette gjennom en gave fra Gjensidigestiftelsen. De arbeider som oss med å sikre at flere får en meningsfull og god hverdag gjennom fysisk aktivitet, sunt kosthold og sosial omgang. Vi har brukt noe av pengegaven til trimutstyr, og resten skal brukes til foredrag, sier Randi.

Astrid Nøklebye Heiberg har bakgrunn som professor i psykiatri. Hun er Høyre-politiker og har vært både forbruker- og administrasjonsminister og partiets 1. nestleder og har hatt en rekke andre verv, i tillegg til å være president i Norges Røde Kors.

Hun er fortsatt meget aktiv og holder foredrag landet rundt.

Artikkeltags