Ny ishockeybane klar til vinteren

SNART KLART: Brenneriroa & Omegn Vel kan snart åpne den nye ishockeybana ved Lund skole i Løten.  Jørgen Kjellberg, Lars Vestengen, Dan Ståle Østli og Tommy Ottosen er blant de mange frivillige som har deltatt på dugnaden.

SNART KLART: Brenneriroa & Omegn Vel kan snart åpne den nye ishockeybana ved Lund skole i Løten. Jørgen Kjellberg, Lars Vestengen, Dan Ståle Østli og Tommy Ottosen er blant de mange frivillige som har deltatt på dugnaden. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Stor dugnadsinnsats og kaldt vær sikrer at Brenneriroa & Omegn Vel kommer i mål med ny ishockeybane til vinteren.

DEL

– Vi sa at vi ville ha is til vinteren, og det har vi klart, sier Knut Vidar Moløkken, leder i velforeningen.

Bana ved Lund skole i Løten er fullstendig rehabilitert og oppgradert og framstår nå som et fullverdig ishockeyanlegg. Nytt lysanlegg og nytt vant er på plass, og den gamle småsamleren er blitt til redskapsbu. Gapahuk med innlagt strøm og grillplass hører også til anlegget, som snart kan tas i bruk.

– Nå kjører vi på vann og fryser lag på lag, sier Moløkken.

Offisiell åpning av anlegget blir senere i vinter, men bana vil trolig åpnes for bruk allerede før helga.

Mange har bidratt

Tiltaket har et budsjett på 775.000 kroner. Løten kommune bidrar med 237.500 kroner, og 300.000 kroner dekkes av spillemidler. Den største innsatsen gjør likevel et stort antall frivillige, som har stått på tidlig og sent.

– Det er den store dugnadsviljen som er det fineste med hele prosjektet. Vi viser at vi klarer å få til noe sammen, sier Knut Vidar Moløkken.

Han har ikke satt sluttstrek ennå, men understreker at det dreier seg om flere hundre dugnadstimer.

– Folk stiller opp med ideer og arbeidslyst. Med et bra nettverk er det utrolig hva vi klarer å få til, sier lederen for velet.

Blir satt pris på

Ishockeybana kommer i tillegg til to ballbinger og tilrettelagte turstier i området ved Lund skole.

– Anlegget er gratis og åpent for alle. Vi ønsker at det blir en lavterskel arena som stimulerer til økt aktivitet, sier Knut Vidar Moløkken. På den islagte bana blir det alt fra kunstløp og lek til «gubbehockey».

Anlegget og innsatsen blir lagt merke til. Brenneriroa & Omegn Vel er nominert både til kulturprisen og ildsjelprisen i Løten.

«En fenomenal dugnadsgjeng som har fått på plass gode anlegg for idrett og fysisk aktivitet, samt sosiale møteplasser for beboerne i området», heter det i begrunnelsen.

FAU-leder Kristin Toven ved Lund skole er også full av beundring.

– Vi er imponert og utrolig takknemlig for den jobben som er gjort. Anlegget blir et gode for hele området, sier hun.

Artikkeltags